U Crkvi vaskrsenja Hristovog u Nišu najavljuju bogat kulturni program

NIŠ

U Crkvi vaskrsenja Hristovog najavljuju bogato kulturno leto. Crkva je oduvek bila mesto okupljnja i sabiranja, tako ćemo ponuditi raznovrsne programe za sve generacije, kaže starešina crkve  i profesor na Bogosloviji otac Boban Stojković. Bogat  kulturni program počeo je proteklog vikenda kada su organizovana su značajna događaja. U nedalju je u Crkvi vaskrsenja Hristovog nastupala voklana grupa Konstantin.

“Pošto se nalazimo u Hilandarskom metohu, a znamo da je Hilandar i prvi univerzitet i prva biblioteka i prva bolnica i prvo mesto odakle su Srbi prosvećeni, bratstvo se rukvodilo time da, pošto su epidemijske mere popustile, ovo leto bude bogato upravo kulturnim dešavanjima”, rekao je otac Boban Stojković.

  Osim nastupa vokalne grupe Konstantin on je najavio i događaj koji će trajati tokom leta.

   “To je besplatno pravno savetovalište jer je današnjem čoveku potrebno da može da pita, da može da se intersuje, da može da snađe u ovom današnjem vremenu “, objasnio je Stojković.

  Od utorka u Hilandarskom metohu počinje i program za najmlađe.

   “Program za najmlađe počinje 15.juna u 18,30 sati ovde počinje Dečije pesničko leto.Zamišljeno je kao druženje dečijih stvaraoca i pesnika sa decom. Susrete ćemo organizovati kednom mesečno. Ukoliko bude većeg interesovanja susreti mogu da se organizuju i češće”, ističe otac Boban Stojković.

U Parohijskom domu hrama Vaskrsenja hristovog pri Hilandarskom metohu ovog marta otvorena je biblioteka Starac Nikanor Hilandarac. Medju više hiljada knjiga ima svih žanrova, beletristike, remek dela klasične kniževnosti, stručne literature, crkvenih kniga, starih izdanja, kao i dela dečije književnosti. Biblioteka je dostupna svim zaintresovanim gradjanima.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare