Vozači iz javnih preduzeća voziće u bolnici

LESKOVAC

Na današnjoj sednici Štaba za krizne situacije usvojena je odluka po kojoj su Gradska uprava, javna i javno-komunalna preduzeća i ustanove čiji je osnivač grad, u obavezi da svoje vozače koji nisu radno angažovani stave na raspolaganje svim zdravstvenim ustanovama na teritoriji grada Leskovca (Opštoj bolnici i Domu zdravlja Leskovac) kako bi se omogućilo nesmetano funkcionisanje ovih ustanova u uslovima vanrednog stanja.

Po ovoj tački govorio je direktor Opšte bolnice Leskovac dr Nebojša Dimitrijević koji je uputio molbu da vozači koji se stave na raspolaganje zdravstvenim ustanovama nemaju hronične bolesti zato što će dolaziti u kontakt sa potencijalnim obolelima i istakao da će oni biti angažovani minimum 28 dana u bolnici.

Jedan vozač iz leskovačke bolnice je pozitivan na korona virus, potvrdjeno je juče, zbog čega su sve njegove kolege morale u samoizolaciju a vozni park ove ustanojve je, zbog toga, praktično stao.

Na 23. sednici Gradskog štaba za vanredne situacija su članovi Štaba upoznati sa Zaključkom Vlade Republike Srbije kojim se uređuje način informisanja stanovništva o stanju i posledicama zarazne bolesti COVID-19 po kojem je obaveštenje javnosti o stanju i posledicama zaraze zadužen Krizni štab na čelu sa predsednicom Vlade ili lica koja ovlasti Krizni štab.

U skladu sa Zaključkom Vlade gradonačelnik dr sci. med. Goran Cvetanović i Gradski štab za vanredne situacije grada Leskovca će sve informacije u vezi stanja i posledica zarazne bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-Co-V-2 na teritoriji grada Leskovca usmeravaće isključivo ka Kriznom štabu za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 na čijem je čelu predsednica Vlade Republike Srbije, koji će, potom, obezbediti da se izvrše neophodne provere i preduzmu odgovarajuće mere na pravovremenom i tačnom informisanju javnosti.

Nakon toga usvojena je izmena zaključka donetog na 22. sednici Štaba u vezi sa raspodelom i izdvajanjem novčanih sredstava koja će biti opredeljena za nabavku osnovnih životnih namirnica i sredstava za higijenu, radi podele paketa korisnicima penzija na teritoriji grada Leskovca sa iznosom penzija do 30 hiljada dinara. U zaključku se dodaje da će novčana sredstva biti izdvojena i za nabavku osnovnih životnih namirnica i sredstava za higijenu i korisnicima prava na novčanu socijanu pomoć, prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica i prava na uvećani dodatak za pomoć i negu drugog lica na teritoriji grada Leskovca.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare