Na sednici Gradskog veća odluka o tome da se informacije šalju u Beograd i odlukao paketima za penzionere

LESKOVAC

Na početku današnje sednice Gradskog veća predsedavajući, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je pročitao odluku Štaba za vanredne situacije koja se, kako je rečeno, uskladjuje za Zaključkom Vlade Srbije po kome se sve informacije o Kovidu 19 dostavljaju Republičkom štabu za vanredne sitacije koji jedini daje informacije o svemu.

Pre početka sednice gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović pročitao je zaključak Vlade Republike Srbije u kome se kaže da će gradonačelnik i Štab za vanredne situacije sve informacije u vezi sa stanjem i posledicama zarazne bolesti kovid-19 na teritoriji Grada Leskovca usmeravati isključivo ka Kriznom štabu za suzbijianje zarazne bolesti kovid-19 na čijem je čelu predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić.
„Zdravstvene ustanove, zdravstveni radnici ili pravna lica koja obavljaju zdravstvenu delatnost na teritoriji Grada Leskovca medicinske informacije isključivo u delu mera koje sami sprovode distavljaju nadležnom Zavodu za javno zdravlje Leskovac, koji te informacije dalje usmeravaju ka kriznom štabu. Sva obaveštenja javnosti daje predsednica Vlade i lica koja ovlasti Krizni štab. U uslovima proglašenja vanrednog stanja apsolutni je imperativ da građani dobiju isključivo proverene i tačne informacije u vezi stanja i posledica zarazne bolesti kovid-19.“

Na 130. sednici Gradskog veća grada Leskovca usvojena je odluka kojom se precizira način postupka nabavke, pripreme i distribucije paketa za penzionere sa penzijama do 30 hiljada dinara i socijalno ugrožene kategorije stanovništva u skladu sa zaključkom Gradskog štaba za vanredne situacije. Paketi će sadržati osnovne životne namirnice i sredstva za higijenu. Broj potrebnih paketa zavisiće od podataka dostavljenih od strane nadležnih organa Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje o korisnicima panzija sa iznosom do 30 hiljada dinara i Centra za socijalni rad. Gradski većnici su za ovu namenu odredili iznos od 20 miliona dinara.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Zoki
Zoki
4 godine pre

Paketici? Svasta. Sedite si doma!