Vojska uklanja otpad iz reke u multietničkom Oslaru i u Levosoju

BUJANOVAC

U atarima sela Levosoje, kome žive Srbi, i Oslare, multietničko selo u kome su većina Albanci, u Opštini Bujanovac, inžinjerci Četvrte brigade kopnene vojske izvode radove na uklanjanju deponovanog materijala iz reke Slatine, kako bi se povećala propusna moć rečnog korita. 

U Vojsci Srbije kažu da će se na ovaj način rešiti višegodišnji problem meštana ovih sela, koja su više puta plavljena zbog nemogućnosti reke da primi vodu u slučaju većih padavina.

Inžinjerijske jedinice Vojske Srbije su u Bujanovcu i Ivanjici angažovane na realizaciji projekata civilno-vojne saradnje, koji za cilj imaju unapređenje uslova za život građana i jačanje međusobnog poverenja i razumevanja.

Aktivnosti se realizuju u okviru redovne obuke jedinica Vojske Srbije, u saradnji sa organima lokalne samouprave, saopštava Vojska Srbije. 

U Ivanjici je, na stvaranju uslova za pouzdan prenos električne energije, angažovana inžinjerijska radna grupa iz sastava Druge brigade kopnene vojske, koja uklanja stabla i rastinje na trasi elektromreže u dužini od oko 20 kilometara. 

Reč je o nastavku angažovanja Vojske Srbije na ovim zadacima u ivanjičkom kraju, u kojem je prethodnih godina, zbog oštećenja infrastrukture izazvane padom stabala, dolazilo do prekida u snabdevanju električnom energijom. (kraj) VS/SM

Foto: Vojska Srbije

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare