Vojni lekari iz Niša pregledali ljude u selima oko Novog Pazara

NOVI PAZAR

Lekari specijalisti Vojne bolnice Niš danas su obavili zdravstvene preglede meštana sela Deževa i Trnava u okolini Novog Pazara, u okviru akcije „Vojni lekar na selu“, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović, koji je naložio da se vojno zdravstvo uključi u ovu akciju kako bi se što učestalije realizovala, istakao je da je ovo samo još jedan od načina da pokažemo da je vojska uvek uz svoj narod, spremna da pomogne gde god zatreba.

„Trudićemo se da posete naših specijalista seoskim ambulantama i kućama u udaljenim mestima gde je meštanima otežan pristup sistemu zdravstvene zaštite, pogotovo što se radi uglavnom o starijem stanovništvu, budu što učestalije. Važno nam je da oni znaju da nisu zaboravljeni i da njihova vojska misli na njih. U Deževi i Trnavi su danas imali priliku da ih pregledaju naši kardiolozi, reumatolozi, endokrinolozi i po gužvi za preglede i po njihovom oduševljenju znamo da smo uradili pravu stvar “, rekao je Stefanović.

On se zahvalio lekarima Vojne bolnice Niš, novopazarskom Domu zdravlja i lokalnoj samoupravi, koji su zajedno organizovali današnju akciju u kojoj je pregledano oko 100 meštana.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare