Voda sa česme na Trgu ispravna za piće

NIŠ

        Iz JKP “Naissus” obaveštavaju da je nakon neophodnih sanitarnih ispiranja, uzorkovanja vode i laboratorijske analize njene ispravnosti, voda sa česme na Trgu Kralja Milana ispravna za piće.

        Iz  JKP „Naissus“ podsećaju da su pre nedelju dana u rad pustili 19 javnih česama na teritoriji grada.

        Dodaju da su aktiviranju česama punim kapacitom, prethodili radovi na popravci oštećenja, zameni slavina i čišćenju slivnika na svim lokacijama. Obavljena su i neophodna sanitarna ispiranja, uzorkovanja vode i laboratorijske analize njene ispravnosti.

       “Voda sa česme na Trgu Kralja Milana, nakon dobijenih rezultata analiza, koje spovodi laboratorija JKP „Naissus“ Niša potvrđuje Institut za javno zdravlje Niš, pokazaje da je voda kvalitetna i ispravna za piće”, saopštavaju iz Vodovoda.

       Za razliku od česme na Trgu, navode da voda sa Trebinjske česme nije za piće, ali da  može da se koristi kao tehnička i za osvežavanje.

      Kada je reč o česmi na Trgu Pavla Stojkovića navode da je “zamenjena slavina usled nasilnog fizičkog oštećenja i sada može nesmetano da se koristi voda za piće sa točionog mesta”.

     Iz Vodovoda apeluju na građane da racionalno koriste vodu, da ne zalivaju bašte i hlade dvorišta, jer, iako, kako navode, vode ima dovoljno, ona je “ipak ograničenog kapaciteta i vrlo dragocena”.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare