Voda iz bunara pored Nišave nije za piće

NIŠ

Zavod za javno zdravlje Pirot i Institut za javno zdralje Niš prate zdravstvenu ispravnost vode za piće kako u gradskim tako i u seoskim vodovodima, navodi se u saopštenju Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“.

                                      Danas urađena ispitivanja zdravstvene ispravnosti vode za piće pokazala su da su i u Nišu i u Pirotu ispitivani uzorci zdravstveno ispravni odnosno voda iz gradskog vodovoda u gradovima Pirot, Bela Palanka i Niš je zdravstveno ispravna i bezbedna za korišćenje.

                                 „Preporučuje se građanima da vodu bezbedno mogu da koriste u svojim domaćinstvima u Pirotu, Nišu i Beloj Palanci, kako za piće tako i za pripremanje hrane“, piše u saopštenju.

                                  Oni su napomenuli da se ne preporučuje korišćenje vode iz individualnih bunara u naseljima u priobalju reke Nišave, u blizini akcidenta koji se dogodio.

                                    Voda ne sme da se koristi iz navedenih izvorišta do dobijanja potvrde od Štaba za vanredne situacije ili Zavoda za javno zdravlje Pirot o njenoj ispravnosti.

                                   Rezultati hemijske analize uzoraka voda obavljenih u Zavodu za javno zdravlje Pirot su pokazali da je voda za piće iz vodovoda Pirot i Bela Palanka zdravstveno bezbedna i može da se koristi za piće i pripremu hrane.

                                   U navedenom Zavodu analizirana je zdravstvena ispravnost vode za piće iz vodovoda Pirot i Bela Palanka.

                               Prema podacima Instituta za javno zdravlje Niš rezultati ispitivanja zdravstvene ispravnosti vode za piće obavljenih u ovom Institutu pokazuju usaglašenost hemijskih parametara ispitivanih uzoraka vode za piće sa normama važećih Pravilnika, piše u saopštenju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare