Vlasotince: Usvojen budžet za 2019. godinu

VLASOTINCE


Na danas održanoj 17.sednici Skupštine opštine Vlasotince odbornici su usvojili predlog Odluke o budžetu opštine Vlasotince za 2019.godinu, u iznosu 1.161.948.000 dinara, koji je manji u odnosu, na prošlogodišnji koji je, za 2018.godinu iznosio 1.404.330,29 dinara.
Radeći po usvojen dnevnom redu koji je poprilično obiman, najpre je odbornicima SNS Jovici Jovanoviću i Miroslavu Iliću, potvrđen mandat, a potom je većinom odbornika usvojen predlog Odluke o izmeni i dopuni Odluke o budžetu opštine Vlasotince za 2018.godinu.
Predsednik opštine Zoran Todorović pomenuo je više projekata koji su realizovani, a oni koji nisu urađeni u ovom periodu, u narednoj godini biće okončani.

“Zbog žalbe jednog od učesnika ponuđača na tenderu za filskulturnu salu u osnovnoj školi ,,Siniša Janić”, koja je, inače, od nadležnog organa odbijena, a to znači da će se sa radovima nastaviti u narednoj 2019.godini, kada se, nadamo da će biti u predviđenom roku i okončani. U toku je pregled prilično obimne dokumentacije, čak šest ponuđača, na tenderu za radove na rekonstrukciji druge gradske osnovne škole ,,8.oktobar” – rekao je predsednik Zoran Todorović, uz napomenu da je u toku tender za ulicu u Batulovcu, a da je sa izvođačem radova potpisan ugovor za predviđene radove na potpornom zidu u Šišavi i da je u toku izrada generalnog projekta za vodosnabdevanje u opštini Vlasotince.
Predloženi budžet dizanjem ruku 32 odbornika ,,za” usvojen je budžet za narednu 2019.godinu, a koji su podržali i odbornici SPS, JS i Bolje Srbije.

I ako je budžet manji u odnosu na prošlogodišnji naša je ocena da je on u realnim okvirima i ima razvojni karakter, a što je posebno važno i socijalnu stranu – rekao je Milan Jović odbornik SPS, dok je iz opozicionih redova Dragiša Miljković imao primedbu na mali iznos predviđenih sredstava za atarske puteve.

Ne održavaju se u punoj meri seoski putevi, primera radi od sela Boljara pa naviše skoro da ništa nije urađeno u putnoj infrastrukturi. Imamo slučaj da nema fekalne kanalizacije u industrijskoj zoni, i ako tamo radi oko 150 radnika -.
Rasprava predloga Odluke o komunalnim taksama koji se usvaja po pravilu kad i budžet, biće na dnevnom redu u ponedeljak, za kada je zakazan i nastavak današnje, prekinute, sednice iz proceduralnih razloga, jer, kako je rekao predsednik skupštine Bratislav Petrović da je na snagu stupio zakon koji reguliše ovu temu donet pre neki dan i nije bilo prave mogućnosti i vremena da se on uskladi sa postojećim propisima.

Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima izvođačima za izvede radove direktno vrši uplatu, dok PDV ide preko lokalne samouprave, jer opština ne može da vrši uplate izvođačima ako radove nisu izvršeni, i tu je došlo do razlike – pojasnio je predsednik Zoran Todorović kada je bilo reči o usvajanju Predloga o rebalansu budžeta, koji je većinom glasova odbornika i usvojen.
U daljem radu sednice usvojeni, većinom glasova, predlog Kadrovskog plana organa opštine za 2019.godinu, kao i predlog Odluke o izmeni i dopuni Odluke o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu lokalne samuoprave opštine Vlasotince za 2017.godinu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare