Vlasotinčani obeležili Dan opštine

VLASOTINCE

Dan opštine 10.oktobar Vlasotinčani su danas  obeležili na prigodan način.

Posle prijema gostiju u kabinetu predsednika Zorana Todorovića, pozvane zvanice obreli su se u sali bioskopa. Prisutnima se, najpre, obratio prvi čovek vlasotinačke opštine Zoran Todorović, a zatim je prikazan sedmominutni film o dostignućima lokalne samouprave u prethodnom periodu.


– U proteklih godinu dana u Vlasotince smo doneli 500 miliona dinara putem raznih projekata, sve u želji da nešto promenimo, izgradimo, obnovimo ili pokrenemo sa ciljem da svim žiteljima našeg kraja bude bolje bar u nekim segmentima života. Krajem prošle nedelje dobili smo zvaničnu potvrdu od strane Vlade Srbije da su nam odobreni projekti potpune rekonstrukcije gradskih osnovnih škola, ,,Siniša Janić” i ,,8.oktobar”, kao i da nam je posredstvom ,,Srbijavode” odobreno 38,7 miliona dinara za sanacione radove u zoni vodozahvata Boljare, čime ćemo poboljšati vodosnabdevanje u vreme obilnih padavina, jer tada se jave nestašice vode za piće.Na isti način odobreno nam je i 29 miliona dinara za sanaciju regulisanog toka reke Vlasine u Vlasotincu, kao i za povećanje propusne moći rečnog korita u Konopnici i Stajkovcu, do uliva Vlasine u Južnu Moravu u dužini od 4,5 kilometara. Svakodnevno radimo na pripremi razne dokumentacije, kako bismo spremno dočekali svaki javni poziv ili konkurs. Potesećam vas, da smo pre tačno godinu dana rekli da da uskoro počinju radovi na izgradnji Prihvatilišta za napuštene životinje, i danas smo u prilici da ovaj objekat predamo na upotrebu ,,Komunalcu”. To je urađeno zahvaljujući pomoći Evropske unije i Vlade Švajcarske. Pobornik sam ideje da uvek može bolje, ali u nizu svakodnevnih izazova sa kojima se suočavamo, mislim da smo za proteklih godinu dana uradili najviše što smo mogli – zaključio je u svom govoru u sali bioskopa, predsednik vlasotinačke opštine Zoran Todorović.


Za značajna ostvarenja i dostignuća u razvoju opštine iz oblasti privrede, obrazovanja, kulture, sporta, socijalne, dečje i zdravstvene zaštite, komunalne delatnosti, rada lokalne samouprave i drugim oblastima rada dodeljena su pravnim licima i pojedincima prigodne nagrade.
Oktobarsko priznanje u obliku ,,Diplome 10 oktobar” dodeljeno je:
1. Predškolskoj ustanovi ,,Milka Dimanić” – Vlasotince
2. Draganu Stevanoviću, državnom sekretaru u Ministarstvu privrede Vlade Republike Srbije
3. Neli Kuburović, ministru pravde Vlade Republike Srbije
4. Bojani Gažo, dipl. građevinskom inženjeru, zaposlenoj u Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima RS
5. Jadranki Mitrović, zaposlenoj u Republičkoj Direkciji za puteve
6. Saši Stankoviću, profesoru srpskog jezika i književnosti iz Vlasotinca
7. Saši Grujiću, pomoćnom treneru ruske reprezentacije u košarci
8. Posthumno Bogoljubu Mitiću ,,Đoši”, glumcu iz Vlasotinca
9. Zoranu Stamenkoviću, članu Opštinskog veća opštine Vlasotince
Oktobarsko priznanje u obliku ,,Pohvale”, dodeljeno je:
1. Milanu Kaliniću, profesoru hemije, zaposlenom u OŠ ,,Siniša Janić”
2. Bratislavu Anđelkoviću, slikaru iz Vučja
Oktobarska priznanja u obliku ,,Pohvale”, sa novčanom naknadom od 10.000 dinara, dodeljeno je:
1. Veljku Miloševiću iz sela Boljara, učeniku srednje muzičke škole ,,Stanislav Binički” u Leskovcu
2. Dimitriji Pavloviću, učeniku prvog razreda Gimnazije ,,Stevan Jakovljević” u Vlasotincu
3. Jovanu Stankoviću, učeniku četvrtog razreda Gimnazije ,,S. Jakovljević” u Vlasotincu
4. Teodori Stefanović, učenici četvrtog razreda Gimnazije ,,S. Jakovljević” u Vlasotincu
5. Ognjenu Mitiću, članu bokserskog kluba ,,Arena” iz Vlasotinca
6. Alkeku Andrejeviću, članu bokserskog kluba ,,Arena” iz Vlasotinca
Po završetku svečanosti u sali bioskopa, zvanice su se preselile na desnu obalu reke Vlasine, gde su mogli da vide novosagrađeni objekat Prihvatilište za napuštene životinje.
– Objekat može da primi do 100 napuštenih pasa, koji će biti pod stručnim nadzorom. Cilj izgradnje prihvatilišta je da se na stručan, siguran, estetski, human i i zakonit način rešava problem napuštenih životinja i da se uspostavi minimalan broj njih u samom gradu. Inače, opština Vlasotince je prošle godine isplatila građanima 3,6 miliona dinara na ime oštete od ujede pasa lutalica, a u 2015.godini 3,8 miliona. Objekat je dat na upravljanje JKP ,,Komunalac”, gde je formirana služba Zoohigijene i čiji su radnici prošli neophodnu obuku za rad u prihvatilištu. Izgradnju Prihvatilišta za pse finansirali su Evropska unija, Vlada Švajcarske i Vlada Republike Srbije preko programa Evropski progres sa 92.000 evra, a učešće opštine Vlasotince je oko 45.000 evra, a projekat je realizovan u partnerstvu sa opštinom Bojnik – upoznao je prisutne, predsednik Zoran Todorović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare