Vlasotinački folklorci zaigrali pred bugarskom publikom

VLASOTINCE
U bugarskom gradu Kostinbrod od 19. do 21. aprila održan je 14. Međunarodni festival folklora „Šopski naniz“. Na festivalu su učestvovala kulturno-umetnička društva „Crnilović“ i „Bratstvo“ iz Vlasotinca, kao i vokalni solista Nina Valčić. Vlasotinački izvođači nastupili su drugog dana festivala.
U kategoriji folklornih ansambala do 18 godina, drugo mesto žiri je dodelio KUD „Crnilović“, koji je nastupao pod budnim okom koreografa Marka Stojkovića.
KUD „Bratstvo“ pod upravom koreografa Marka Stanojevića osvojio je treće mesto u kategoriji narodnih igara do 18 godina. Desetogodišnja Nina Valčić se bugarskoj publici predstavila pesmom „Gnezdo orlovo“.
Festival su organizovali Opština Kostinbrod , NČ „Ivan Vazov – 1947“, NČ „Sveti Kiril i Metodije – 1890“ i NČ „Zarja – 1914“.

  • Imamo veoma lepu i uspešnu saradnju sa folklornim ansamblima iz Bugarske, pa su česta i uzajamna gostovanja. Svake godine neki od folklornih ansambala iz Bugarske ima svoje programe pred našom publikom, a česti su i naši nastupi u Bugarskoj. Saradnja sa ansamblima iz Kostinbroda počela je 2019. godine i uspešno traje do danas – ističe Bratislav Valčić, predvodnik vlasotinačkih ekipa na ovom međunarodnom festivalu. (kraj)VS/MN
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare