“Vlasina” na pravom putu

VLASOTINCE
Na kraju ove, odlazeće, kalendarske 2018.godine Sportski savez opštine Vlasotince izabrao je najuspešnije sportiste i sportske radnike, koji su u toku ove godine postigli uspešne rezultate koji ih po svom značenju izdvajaju od ostale učesnike u sportu. Vrednujući postignute rezultate u kategoriji sportskih radnika to priznanje je otišlo u ruke sportskog direktora fudbalskog kluba ,,Vlasine” Miroslava Milosavljevića, ,,koji je u klubu već dva mandata i pomogao je svojim radom da klub stane na zdrave noge i uspešno dočeka 100 godina postojanja”. Vlasotinački zonaš je na kraju jesenje sezone na drugom mestu i ima dva boda zaostatka u odnosu na vodeću Pčinju izTrgovišta, koja zimuje na prvom mestu sa 32 osvojena boda. Mnogo toga, u poslednje vreme, nije štimalo, baš, kako treba na fudbalskoj ,,Rosulji”, ali svi ti problemi su prošlost i sada je stanje u potpunosti sređeno zahvaljujući novom rukovodstvu kluba, a poseban doprinos novoj pozitivnoj klimi dao je sportski direktor Miroslav Milosavljević.

Priznanje koje sam dobio od strane Sportskog saveza opštine Vlasotince ne pripada samo meni već ga u potpunosti delim sa svim članovima rukovodstva Vlasine koji su dali nemerljiv doprinos u rešavanju nagomilanih problema u klubu. Samo priznanje godi, ali još više obavezuje, tako da ću ja nastaviti još više da radim kako bi se Vlasina ponovo našla u društvu klubova koje mu na osnovu renomea i pripada – veli najbolji sportski radnik iz grada na reci Vlasini, Miroslav Milosavljević, sportski direktor zonaša Vlasine.
Kako ocenjujete jesenji deo prvenstvene sezone, u kome Vlasina zimuje kao drugoplasirana i sa dva boda manje u odnosu na prvoplasiranu Pčinju ?

S obzirom na pojačanja koja su stigla u letnjem prelaznom roku očekivali smo bolje rezultate. U zaostatku smo dva boda u odnosu na Pčinju, a kako u prvih šest kola u proleće gostujemo u četiri navrata moraćemo da se adekvatno pojačamo. U dogovoru sa trenerom moraćemo da dovedemo igrače koji svojim vrednostima moraju da donesu novi kvalitet u igri naše ekipe, a prioritet su nam igrač sredine terena i štoper. a moramo da razmišljamo i o golmanu, gde je Vlasina bila u prošlosti prepoznatljiva po dobrim čuvarima mreže.
U poslednje vreme je deficitarno tržište sa kvalitetnim igračima. Kako mislite taj problem da rešite ?

U prvom redu pokušaćemo da vratimo sve one momke koji su ponikli u naši redovima, a igraju u klubovima iz najbližeg okruženja, kao što su klubovi iz Leskovca, Mrštana i Orašja. Prioritet nam je da nam igrački kadar budu naša deca i to ona koja su prve fudbalske korake naučila na legendarnoj i svima dobro poznatoj fudbalskoj ,,Rosulji”.
Kako ocenjujete regularnost prvenstva u jesenjoj sezoni ?

Nemamo praktično nikakvih primedbi na suđenje i samu regularnost jesenjeg dela sezone. Dakle, prezadovoljni smo suđenjem kako kući tako i kada smo gostovali.
Da li imate možda neka neizmirene obaveze ?

Ne. Nemamo nikakvih dugovanja. Imali smo dugovanja ne baš tako mala, prema poreskoj upravi, ali sve te obaveze su izmirene tako da se nikome ništa ne duguje, a inače radimo i poslujemo samo u okviru propisa i zakona. Sve obaveze koje smo imali servisirali smo u predviđenom roku, a tako ćemo raditi i u narednom periodu.
Da li se zna datum početka priprema ?

To je svakako u nadležnosti trenera, a on je već najavio da bi trebalo da se sa pripremama krene u poslednjoj nedelji januara.
Imate li podršku lokalne samouprave ?

Kako da ne. Nama najveća podrška stiže iz lokalne samouprave. Ima nagoveštaja da se u pomoći kluba uključe i neki privrednici što bi klubu mnogo značilo.


U kakvom su stanju postojeća dva terena ?

Imamo namere da izvršimo određene radove kako na glavnom terenu tako i na pomoćnom. Vodili smo u tom pravcu neke razgovore, a radovi bi trebali da se obave u toku proleća i leta. Vlasina je u vreme velikog sportskog entuzijaste pokojnog Jovana Stojanovića ,,Pajse” imala jedan od najkvalitetnijih terena u Srbiji i naša su očekivanja da sa određenom sanacijom teren u dogledno vreme bude opet izuzetno kvalitetan. Planiramo određene i neophodne radove i na pomoćnom terenu.
Koja su vaša očekivanja u nastavku prvenstvene sezone ?

Vlasina u ovom rangu takmičenja mora da se bori za sam vrh tabele, i zbog toga učinićemo sve da budemo prvi. Svesni smo da to neće niti ni najmanje lako i zato svaki od nas koji je u klubu mora da daje svoj puni doprinos kako bi smo se vratili gde nam je i mesto a to je fudbalski srpskoligaški ,,Istok”.Sve nas u klubu posebno raduje povratak naših navijača na stadion, kojih je, jesenas, svake nedelje bilo sve više. Posebno smo im zahvalni na pruženoj pomoći u sportskom navijanju, a njihova pomoć biće nam dragocena i u nastavku prvenstvene sezone.
Između kojih ekipa će se voditi borba za prvo mesto ?

Jesenas su najviše pokazale ekipe Pčinje, Puste reke i Vlasine, što se i vidi iz samog plasmana na kraju prvog dela prvenstva. Sasvim je izvesno da na šampionsku titulu plediraju Pčinja i Pustorečani, ali i mi imamo svoje adute i mislim da možemo prvi stići na cilj. Jedno je sigurno, a to je da će prolećne utakmice doneti mnogo vatre i neizvesnosti i da će svaka utakmica biti od posebne važnosti. Ukoliko sve bude u okviru sportske korektnosti i ako se na terenu bude odlučivalo ko će biti prvak, duboko verujem da će to biti Vlasina – optimista je najbolji sportski radnik u opštini Vlasotince, Miroslav Milosavljević, sportski direktor ,,Rosuljaca”.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare