Vlasina juriša na sam vrh tabele

VLASOTINCE


Vlasotinački srpskoligaš Vlasina ove godine obeležava jedan izuzetno značajan i veliki jubilej – stogodišnjicu svog postojanja. Iz Beča Vojislav S. Popović daleke 1920.godine doneo je prvu fudbalsku loptu na legendarnu fudbalsku ,,Rosulju” i te godine osnovan je fudbalski klub Vlasina, koji svoje ime u svom jednovekovnom postojanju nikad nije menjao, za razliku od mnogih klubova u zemlji.

Sada je Vlasina član srpskoligaškog ,,Istoka” i prošlu sezonu, koja je završena posle samo odigranih 17 kola, završila je u samom vrhu tabele.

Iz dobro znanih razloga, virusa korone došlo je do prekida takmičenja.

 • Da nije došlo do prekida prvenstvene trke sigurno je da bi smo se borili za prvo mesto. I taman kada je ekipa ušla u pravu formu došlo je, nažalost, do prekida prvenstva, što nas je sprečilo da dobijemo priliku da , na sportskom terenu pokušamo da ostvarimo svoje ciljeve a to bi značilo prelazak u viši rang takmičenja – kaže na početku razgovora, prvi strateg Vlasine Dragan Nikolić.
  JUGpress: Kada ste počeli sa treninzima za novu sezonu ?
 • Nalazimo se u drugoj nedelji i trenutno radimo na opštoj fizičkoj izdržljivosti. Više je nego evidentno da je prolećna pauza bila duga i da se vide tragovi te pauze u spremnosti svih igrača. Zbog toga sam primoran da rad i sam intenzitet na treninzima prilagodim trenutnim fizičkim mogućnostima samih igrača koji su sada u trenažnom uvodnom ciklusu. Uz to u punoj meri poštujemo odluke nadležnih državnih organa u pogledu zdravstvenih i bezbednih mera igrača i svih ostalih subjekata koji su uključeni u trenažnom procesu. Posebno želim da apostrofiram činjenicu da je klupsko rukovodstvo izmirilo sve obaveze prema igračima, a uz to i omugućilo da se radi na dva travnata terena, gde je posebno dobra i kvalitetna travnata podloga na pomoćnom terenu.
  JUGpres: Ko još sa vama radi sa igračima ?
 • U tom delu nije bilo promene. Tu je Zoran Andrejević i Velimir Zdravković, koji je zadužen za rad sa golmanima.
  JUGpres: Koliko igrača se pojavljuje na treninzima ?
 • Taj broj za sada još uvek varira, a uglavnom ih je dvadesetak. Moja poruka igračima, a i oni sami znaju, da svi oni koji žele da ozbiljno konkurišu za mesto u ekipi, moraju sa radom da krenu od početka priprema i da uz to i redovno treniraju. Vlasina nikome neće braniti da ide iz kluba, ukoliko neko smatra da će mu u novom klubu biti bolje, ali oni koji ostanu moraju da poštuju klupski kodeks ponašanja i moraju biti u službi kluba i rezultata kluba čije boje brane. Za sada imamo neke igrače koji se dvoume oko ostanka u klubu, ali sa tim razmišljanjem moraće da požure, jer vreme nije njihov saveznik.
  JUGpress: Da li će biti novih imena na ,,Rosulji” ?
 • Naravno. Ali to moraju biti igrači koji su nam zaista neophodni i koji svojim kvalitetom i igračkim vrednostima na terenu moraju donositi boljitak u igri ekipe. Moraćemo, po svemu sudeći da angažujemo golmana, jer Miodrag Mladenović, po običaju, pred skoro svaku sezonu je potrazi za novim klubom. Želimo da ojačamo odbranu kvalitetnim štoperom i kvaltetnim igračem koji igra po levoj strani. To su nam za sada prioriteti, a kako prelazni rok traje ove godine poprilično dugo, moguće je da bude još nekih kadrovskih promena.
  JUGpress: Koji su planovi Vlasine u novoj sezoni ?
 • Vlasina ima obavezu da pledira na najviši plasman, a uz to da igra i dobar fudbal. Sama liga poseduje zavidan kvalitet i mnogo je ekipa koje će se uključiti u borbi za sam vrh. Naši planovi su svakako najviši i želimo da budemo u grupi ekipa koje će tražiti šansu da prve stignu na cilj. Ali mnogo neizvesnosti biće u borbi za očuvanje srskoligaškog statusa u narednoj sezoni, jer će doći, po najavama, do osetnijeg smanjenja lige, što znači da će u niži rang morati da ide više klubova. To donosi veliku draž i neizvesnost, a naša ekipa u takvom okruženju i posebnom ambijentu moraće da pokaže određenu zrelost i kvalitet i da se uz to bori, ponavljam, za sam vrh tabele srpskoligaškog ,,Istoka” – poručuje Dragan Nikolić, trener ,,Rosuljaca”.


Kontrolne utakmice
PROVERE SA SRPSKOLIGAŠKIM EKIPAMA
Kroz odigravanjem prijateljskih, odnosno kontrolnih utakmica, trener Nikolić biće u prilici da vidi kvalitet svih svojih igrača i koji bi mogli da u prvenstvu da nose igru.

 • Potrudićemo se da obezbedimo što veći broj kvalitetnih provere. Šansu će dobiti svi igrači na terenu i to je jedino mesto merilo njihovih vrednosti. Za sada smo dogovorili nekoliko provera i to uglavnom sa srpskoligaškim ekipama.
  1. jul Moravac Orion
  1. jul Dubočica
 • 26.jul niški Sinđelić
 • 1.avgust Radan
 • 8.avgust (generalna proba) Jedinstvo Bošnjace
  Naravno da ovaj spisak nije definitivan, jer sve zavisi od zdravstvenih okolnosti u kojima se trenutno nalazimo. U svakom slučaju , poštovaćemo sve odluke i preporuke nadležnih državnih organa a koje se odnose na zdravstvenu bezbednost svih učesnika u fudbalskom sportu”, izričit je Dragan Nikolić, trener vlasotinačkog srpskoligaša Vlasine.
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare