Arsić pita struku: Zašto radite brze testove na antitela za kovid 19 pacijentima u akutnoj fazi?

BUJANOVAC

Regionalni koordinator Narodne stranke za Pčinjski okrug i Kosovo i Metohiju Saša  Arsić postavio je danas javno “pitanje za struku” koje s eodnosi na testiranej vezano za koronu 19.

“Zašto radite brze testove na antitela za kovid 19 pacijentima u akutnoj fazi?” puita Arsić koji je i sam medicinski radnik.

“Da bi taj test bio pozitivan čovek mora da preleži koronu pa tek nakon 10 dana se razvijaju antitela.
Zašto se svim sumnjivim u akutnoj fazi, kada imaju temperaturu, ne radi PCR test gde se uzima bris i pokazuje se nakon 48h da li je neko pozitivan ili ne”, pita Arsić.

“Da li neko želi da lažno prikaže kako je danas testirano 7.000 a pozitivno je 300 ili je neko nabavio brze testove i sada mora da se prodaju i upotrebe kako bi se neko ofajdio i okoristio?” dodaje.

“Alo bre, vi iz Kriznog štaba mislim na dr. Kona, Kisićku i ostale koji zamajavaju narod lažnim podacima, ne igrajte se sa zdravljem građana Srbije. Neko će debelo odgovarati za svo to testiranje koje se na brzim testovima pokazalo negativno i poslati su ljudi kući a tek kada su bili za respirator vraćeni su na lečenje ali je, na žalost, za neke bilo kasno”, poručio je Arsić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare