Vlada uzima Vranjsku Banju od PIO fonda i traži investitore

VRANJSKA BANJA

 

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić  rekao je danas da je Vlada spremna da sarađuje i pomogne projekat kineske firme “Betek” u Vranjskoj Banji, gde se istražuju geotermalni potencijali tog kraja.

On je rekao da Vlada želi da ulaže u Vranjsku Banju, koja je, ocenio je, ” sjajno mesto za investiranje i ima veliki turistički potencijal”.

Vučić je rekao  i da će država dati potencijalnom investitoru na korišćenje resurse u Vranjskoj Banji  jer su oni sada neiskorišćeni.

On je  najavio da će naredne nedelje Vlada preuzeti nadležnost za Zavod za rehabilitaciju u Vranjskoj Banji od PIO fonda i da će tražiti investitora.

“Vlada će tražiti investitora za ovaj prostor od 11. 000 kvadratnih metara, koji je prazan od 1978. godine, pri čemu će prvo razgovarati sa investirorima iz Turske, odnosno sa ambasadorom te zemlje koji danas treba da doputuje u Vladičin Han”, rekao je Vučić.

Za završetak i uređenje Zavoda potrebno je između 10 do 12 miliona evra, kako bi se radovi izveli kvalitetno i na taj način privukli turisti, dodao je Vučić.

On je rekao i da se ubrzano  radi na rešavanju vlasničkih problema Specijalne bolnice za rehabilitaciju i preduzeća “Železničar”.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare