Vlada usvojila nove mere

BEOGRAD

Krizni štab za zaštitu od zarazne bolesti kovid-19 predložio je nove mere za suzbijanje epidemije koje će važiti od ponedeljka u 6 časova ujutro, saopštila je večeras Vlada Srbije, uz napomenu da svi objekti i ustanove kojima je rad dozvoljen imaju jedinstveno dozvoljeno radno vreme od 6 do 22 časa.

Ugostiteljskim objektima sa baštom od sutra je dozvoljen rad isključivo na otvorenom, uz poštovanje svih epidemioloških mera, koje između ostalog, podrazumevaju najviše petoro ljudi za istim stolom, uz obavezan razmak od dva metra između stolova.

Zabranjena je živa muzika u baštama.

Kafići i restorani i dalje mogu da na šalteru prodaju hranu i pića bez obzira na to da li imaju ili nemaju baštu, dok dostava ostaje dozvoljena 24 sata dnevno sedam dana u nedelji.

Još ostaju zatvoreni tržni centri, kao i kafići i restorani koji nemaju baštu.

I dalje je na snazi mera da svi objekti moraju da obezbede poštovanje mere od minimum devet kvadratnih metara po osobi ili posetiocu. Izuzetak su fitnes klubovi, spa-centri, teretane i slično, gde mora biti obezbeđeno 16 kvadratnih metara po osobi. U broj prisutnih osoba u objektu ulaze i zaposleni.

Apoteke, benzinske pumpe, laboratorije, ordinacije, veterinarske ambulantne i slično mogu raditi non-stop svakog dana, kao i do sada.

Vlada Srbije napominje da će od sutra ujutro biti pojačan inspekcijski nadzor poštovanja svih epidemioloških mera na teritorije cele Srbije.

Vlada je još jednom pozvala na poštovanje svih epidemioloških mera i apelovala na ličnu odgovornost svih građana.

U saopštenju se ističe da će se vakcinacija protiv zarazne bolesti kovid-19 odvijati bez prekida po unapred utvrđenom planu i u narednim danima.

Izvor: FoNet

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare