Načelnik komunalne policije tvrdi da kafić kod osmospratnice, koji radi ovih dana, nema baštu!!

LESKOVAC

Načelnik komunalne policije tvrdi da kafić kod “osmospratnice” u Leskovcu, u kojoj se nalaze gradske službe i inspekcije , koji radi ovih dana, nema baštu!!

Evo i fotografije baše sa gostima, za koju ovaj načelnik tvrdi da je nema.

Ovo se navodi u odgovoru načelnika Jablanićkog okruga Miloša Ćirića koga smo pitali sledeće

1.  Kako je moguće da kafić koji se nalazi pored “osmospraatnice”,
dakle u neposrednoj blizini gradskih inspekcija , radi i u subotu i
gosti sede u bašti kafića  i pored toga što je aktuelnim merama to
zabranjeno?
Brojni čitaoci tvrde da je ovaj kafić radio i predhodnih dana i da je
muzika iz njega bila prilično glasna.

2. Da li su inspkecije kontrolisale taj kafić i koje ste mere preduzeli ?

Ovo je odgovor:

“Na osnovu informacija koje smo dobili od načelnika  komunalne policije, komunalni policajci su obavili nadzor u pomenutom objektu i u tom trenutku nije bilo nikoga. 

Po tvrdnji načelnika komunalne policije, taj kafic nema bastu tj. nema ugovor o zakupu  baste na  javnoj svojini.  Komunalna inspekcija Grada Leskovca bi trebala da proveri njihovo poslovanje, jer nemaju dozvolu za rad bašte na javnoj svojini”, preneo nam je Ćirić.

Ista ova pitanja uputili smo i gradskoj inspekciji i komunalnoj policiji i očekujemo i od njih odgovor.

U trenutku kada smo slali pitanja nismo znali ove detalje , da u centru grada, pored zgrade u kojoj se nalaze inspekcije i gradske službe, javnu površinu godinama nezakonito zauzimaju stolovi kafića, da se za to ne plaća nikakva nadoknata gradu.

I da svi ovi pobrojani na baštu kafića gledaju sa terasa svojih kancelarija , a platu primaju iz budžeta, dakle od novca gradjana, i ništa nisu uradili da bar nalože plaćanje korišćenja gradskog prostora.

Ukratko, nisu uradili posao za koji su plaćeni.

Prati
Obavesti me o
guest

8 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
MIlan M
MIlan M
3 godine pre

Kafic je radio prosle nedelje licno sam se uverio i prosto nisam mogao da verujem da su u vreme zabrane rada ugostiteljskih objekata svi stolovi su bili puni i niko ga ne dira. Sad mi je zao sto nisam slikao jer se na ovoj slici ne vidi da je bio pun puncat.
Inace kafic je ruglo, bez ikakvog stila a vlasnik se ponasa kao kabadahija. Ispred kafica na pesackoj stazi je redovno parkiran auto koji niko ne sme da pipne. Zanima me kako dolazi do njime do kafica i zasto ga pauk ne dize? Naravno da se zna odgovor, dobar je sa vladajucom bagrom i za njega ne vaze pravila koja vaze za nas obicne smrtnike. Uz to leti postavlja stolove nasiroko a ponasa se kao da je cela staza njegova licna svojina pa se cak i svadja kada prolazite izmedju stolova kolicima, biciklom jer mu upadate u kafic. Jos sada se ispostavlja da on i ne placa zakup??? Pa ovo je umnobolesno sta se radi samo zato sto si dobar sa debeljkom…

Sramota u sta se pretvorio grad, cela drzava… Sve zbog vladajuce grupe nepismenjakovica sa kupljenihm diplomama koja moze da odrzi vlast jedino obmanama, lazima, prevarama i mafijaskim poslovima tipa ucene, zastrasivanja, droga i slicno. Za uzvrat naravno moraju da zmure pojedincima. Krajnje je vreme je da se ide odavde.

Zažuljenko
Zažuljenko
3 godine pre

Zar vi više verujete svojim očima nego načelniku?

Lokal patriota
Lokal patriota
3 godine pre

Znate li šta će Belan da vam odgovori?
“Pa eve, vidite da je dozvoljeno…”
I toliko, za njega je stvar završena, prošao voz; linija manjeg otpora je pobedila, bez obzira što je prenapregnuta do pucanja…

smete li?
smete li?
3 godine pre

Goran je ulepsao ruglo oko osmospratnice koja se usmrdela od partijskih neradnika. A sto San Marko ne placaza bastu decenijama? Pa Sanjeli i Safari? Dajte njihove papire javnosti na uvid!

Smemo smemo
Smemo smemo
3 godine pre
Odgovori  smete li?

Ne, njegov prostor je takođe ruglo kao i osmospratnica. Nikada ne bih ušao,ali vidi se o čemu se radi. Skroz bez stila, seljački, usiljeno, daj da prođem sa što manje para, kao i Sanjeli i Safari.
Doduše pismen je i ima širinu kao bilo ko iz osmospratnice.

Kosta
Kosta
3 godine pre
Odgovori  Smemo smemo

Izgled: farba ostatke kose.
Intelekt: taman za osmospratnicu 🙂

Raca
Raca
3 godine pre

Sve vreme je kafić RADIO. Svih ovih dana dok su većina ostalih vlasnika kafića i kafana poštovali donešene mere, barem pored kojih sam ja ovih dana prolazio.
Jedino je ovaj vlasnik kafića RADIO. On SVOJOM baštom smatra onaj prostor koji tokom proleća, leta i do kasne jeseni uzurpira, a koji se proteže od njegovog objekta, preko trotoara (!?) i zauzima kompletnu zelenu površinu sve do ivice keja, a širina travnatog dela je redovbo duža od širine objekta da bi postavio što više stolova.
Nemam ništa protiv osoba koje pošteno rade i zarađuju, ali protiv ovoga i sličnih imam, jer je nepoštenim načinima dobio lokal u vlasništvo, “odužio dug državi” u vidu zatvorske kazne, a sva imovina kupljena otetim novcem je i dalje u njegovom vlasništvu.
Zašto da se zbog toga što je on “drugar” i “dobar” sa gradonačelnikom i inspektorima, mi, građani sudaramo na trotoaru sa njegovim konobarima, zašto da majke sa decom u kolicima zaobilaze njegove stolove koje je natrtio na trototoar? On nema pravo ni da te stolove drži na trotoaru a kamoli na zelenoj površini.
A tebi, gradonačelniče, neka služi na čast, što se dičiš poznanstvima sa ovom is ličnim osobama i redovno ih spominješ kao uspešne privrednike.
Ovo je mali grad, svi se znamo, svi znamo ko je i kako sticao.

Aleksa
Aleksa
3 godine pre

Radio je i taj kafić prošle subote lično sam video, kao i što je radio kafić i poslastičara koja se nalazi sa spoljne strane ELU centra preko puta Rajfajzen banke