Vlada Srbije ograničila cena peleta na maksimum 38.000 dinara po toni

BEOGRAD

Vlada Srbije ograničila je današnjom odlukom cenu peleta na maksimum 38.000 dinara po toni u svim pakovanjima.

Ova uredba je već objavljena u Službenom glasniku i primenjuje se od 5. avgusta narednih 90 dana.

Vlada je ograničila izvoz ogrevnog drveta, kao i određenih vrsta iverja i piljevine. Ova odluka takođe je objavljena u Službenom glasniku i primenjuje se do 1. novembra.

„Uvodi se privremena zabrana izvoza određenih drvnih sortimenata za potrebe proizvodnje čvrstih goriva na bazi biomase na domaćem tržištu, u cilju sprečavanja kritične nestašice ovih proizvoda, odnosno ublažavanja posledica nestašice nastale usled povećanog izvoza i potrebe stanovništva za povećanim snabdevanjem prouzrokovanim krizom na svetskom tržištu energenata“, navodi se u Odluci o privremenoj zabrani izvoza određenih drvnih sortimenata od bitne važnosti za Republiku Srbiju.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je navelo da se ograničenje ne odnosi na izvoz robe za koju je carinski organ prihvatio izvoznu deklaraciju pre stupanja na snagu ove odluke.

Vlada Srbije donela je danas i izmenjenu Odluku o privremenoj zabrani izvoza evro-dizela EN 590 kojom se ona produžava za još sedam dana.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Sale LO
Sale LO
1 godina pre

Treba stati ovoj ludosti na put ! 38.000 din, a plata 35.180 din ?! kako ja da kupim i sta da kupim ? Naravno stedeo sam i ustedeo, ali da kupim 2 tone. Jer sam prsle godine skoro za taj iznos kupio 4 tone ovog smeca kog prave od otpada… Podigli cenu kao da cist hrast ubacuju u pelet. A drzava stala na stranu firmi koje hoce da nas opljackaju i obogate se… HVALA SRBIJO !!! Imam 3 TA peci od 3.5 kw super ce to da greje, a od sledece godine ugalj, cipele, gume…sta se nadje….