VLADA KOSOVA FORMIRA MEDJUMIN ISTARSKU GRUPUPU ZA POVRATAK

PRIŠTINA

(JUGpress)

Na danas održanoj sednici Vlade Kosova na predlog ministra za zajednice i povratak Dalibora Jevtića odobreno je formiranje međuministarske grupe za povratak.

 

“Ono što smo najavljivali nakon povratka u institucije Kosova, a kada je o drugačijem pristupu procesu povratka reč, danas je u vidu formiranja međuministarske grupa za povratak učinjen prvi korak u tom poslu”, rekao je Jevtić.

“ Od trenutka kada će međuministarska grupa prvi put zvanično zasedati pitanje povratka neće biti samo obaveza ministarstva na čijem sam ja čelu, već svih ministara koji čine ovu grupu a u okviru resora koje oni vode. Očekujem da se konkretni problemi koji stoje na putu povratka raseljenih poput pitanja bezbednosti ili recimo pitanja uzurpirane imovine sada rešavaju na jedan drugačiji način i od strane institucija čije su nadležnosti ove oblasti. Vlada Kosova i predsednik Vlade Mustafa su na ovaj način pokazali da žele da podrže ideju drugačijem pristupu ovom problemu i ja im se na tome zahvaljujem”, dodao je Jevtić.

On je ocenio da je “sada važno”  da “tu iskazanu volju predsednika Vlade Mustafe podrže i svi ministri koji su deo međuministarske grupe za povratak implementacijom odluka koji će se usvajati kroz rad ovog tela Vlade Kosova” rekao je Jevtić nakon današnje sednice Vlade Kosova.

 

Novoforamiranu međuministarsku grupu za povratak Vlade Kosova čine  ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić, koji je I predsedavajući I članovi   zamenik predsednika Vlade Branimir Stojanović, ministar unutrašnjih poslova Skender Hiseni,  ministar za prostorno planiranje i zaštitu životne sredine Ferid Agani,  ministar pravde Hajredin Kući,  ministar za ekonomski razvoj Blerand Stavlireci,  ministar finansija Avdulah Hoti,  ministar administracije lokalne samouprave Ljubomir Marić,  ministar za rad i socijalnu zaštitu Arban Abraši.

Jevtić je najavio da će u što kraćem roku zakazati prvi sastanak međuministarske grupe za povratak o čemu će javnost biti naknadno obaveštena.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare