Vlada Japana donirala specijalno vozilo Centru za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite  

VRANJE

Centar za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite u Vranju dobiće specijalizovano vozilo za prevoz osoba sa invaliditetom. Ovo je saopšteno na svečanosti koja je organizovana u Vladi Srbije. Povod je bilo potpisivanje ugovora za četiri projekta za osnovne potrebe stanovništva, koje je podržala Vlada Japana.  

„Ovo vozilo će umnogome olakšati svakodnevne aktivnosti korisnika i unaprediti kvalitet njihovog života. Uspešna saradnja između naše lokalne zajednice i naroda Japana, unazad više godina, dokaz je prijateljskih odnosa naše dve zemlje. U želji da se naši odnosi i ubuduće zasnivaju na prijateljskim iskustvima, još jednom se zahvaljujem na podršci“, rekla je na ceremoniji članica Gradskog veća u Vranju Danijela Milosavljević. 

Ugovor je potpisala Ivana Tasić, direktorka Centra za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite u Vranju, koja je izjavila da je vrednost donacije 40.155 evra.  

Potpisana su ukupno četiri projekta za osnovne potrebe stanovništva, koje je podržala Vlada Japana. Za Opštu bolnicu u Aleksincu, Zdravstveni centar u Kladovu, Centar za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite u Vranju i JKP „Gradac” u Tutinu. Vrednost ovih donacija je 269.455 evra. 

Ukupan iznos japanske pomoći Srbiji od 1999 godine do sada premašuje 510 miliona evra, a kroz projekte za osnovne potrebe stanovništva veća je od 15 miliona evra. 

Ceremoniji su prisustvovali ministarka zdravlja dr Danica Grujičić i ambasador Japana u Republici Srbiji Takahiko Katsumata. 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare