Viši sud u Vranju drugi najbolji sud u Srbiji

VRANJE

 

Viši sud u Vranju dobio je drugu nagradu Vrhovnog kasacionog suda u kategoriji „Povećanje broja ukupno rešenih predmeta u sudu u odnosu na isti period prethodne godine“.

Priznanje je stiglo  zahvaljujući angažovanju svih zaposlenih i mi smo na nagradu veoma ponosni, izjavila je predsednica ovog suda Dragana Ilić Marković na konferenciji za novinare.

Najbolje rezultate ima Viši sud u Beogradu, a na trećem mestu  je Prekršajni sud u Novom Sadu. Nagrade najboljima dodeljene su na godišnjem savetovanju sudija u Vrnjačkoj Banji.

Viši sud u Vranju u proteklih godinu dana rešio je preko 17 hiljada predmeta, na kojima je radilo devet sudija, uz pomoć i podršku saradnika i svih zaposlenih. 

„Na dan 1. jula 2017. godine Viši sud u Vranju je imao u radu 9. 764 predmeta. U međuvremenu primljeno je još 11. 099, tako da smo u radu imali 20. 863 predmeta. Od toga je rešeno 17. 011 predmeta, a na dan 30. juna 2018. godine ostalo je u radu 3.852 predmeta. Ovaj rezultat ostvario je većim delom osmoro sudija, a kasnije se pridružila još jedan sudija, koji su sav taj teret izneli u periodu od godinu dana“ rekla je predsednica Višeg suda u Vranju Dragana Ilić Marković.

Rad sudova u Srbiji je ocenjivan u periodu od 1. jula 2017. do 31. jula 2018 godine.

Nagrada je novčana. Nije još uvek saopšteno o kom iznosu se radi, ali će sredstva biti iskorišćena na tehnološko unapređenje rada suda, rekla je Ilić Marković.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare