Usvojeni šestomesečni i devetomesečni izveštaji o izvršenju gradskog budžeta

VRANJE

 

U prvih šest meseci 2018. godine, izvršenje budžeta grada Vranja iznosilo je 1.210.944.000 dinara, odnosno 42,25 posto od ukupnih sredstava. Ovaj iznos u devetomesečnom periodu dostigao je cifru od 2.113.657.000 dinara ili 68 procenata ukupnih sredstava”, rekao je na na konferenciji za novinare Bojan Kostić, gradski većnik zadužen za budžet i finansije.

On je nakon sednice Gradskog veća govorio i o uvođenju Centralnog registra faktura (CRF). To je finansijski izazov za Grad Vranje, jer propisuje rok od 45 dana za izmirivanje dugova prema dobavljačima.

„Lično podržavam uvođenje Centralnog registra faktura jer sistem podrazumeva prilagođavanje budžeta realnim prihodima. Međutim, budžet grada je u izveštajnom periodu pretrpeo i značajna izdvajanja. Tako smo za mesne zajednice za dug iz 2016. godine izdvojili 82 miliona, a odblokirali smo i sve škole iznosom od 20 miliona”, istako je većnik Kostić.

On je dodao da na osnovu uvećane baze poreskih obveznika očekuje povećanje prihoda od poreza na imovinu za oko 50 miliona dinara.

„Grad Vranje samo u 2018. godini za isplatu kredita izdvojio je oko 440 miliona dinara, a neplanirani izdaci za isplatu nasleđenih dugova otežaće realizaciju i finansiranje kapitalnih projekata. U narednom periodu očekujemo i plaćanje na osnovu sudske presude za eksproprijaciju zemljišta za izgradnju Medicinske škole u iznosu od 30 miliona dinara“, istako je član Gradskog veća Kostić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare