VIŠE OD 300 GRADJANA RAZGOVARALO SA POSLANICIMA

LESKOVAC

U ovoj godini na razgovor sa narodnim poslanicima  bilo je više od  300 gradjana, rekla je danas poslanica Olivera Pešić.

U proseku,  svake subote prijem zakaže 10 gradjana, dodala je ona.

“Problemi sa kojima se gradjani susrecu su raznoliki. Od neresenih  sudskih  sporova ili sporova  koji nisu reseni u njihovu korist, preko  socijalnih  problema, infrastrukturnih problema u njihovom okruzenju  Neke gradjane je samo  trebalo usmetiti na nadleznu instituciju, zakazati im sastanak sa nadleznima iz institucije, objasniti im na koji nacin da se obrate nekom od odbora Narodne skupštineRS,  kao njenog radnog  tela, kako bi odbor  razmatrao  inicijativu, predstvku ili  predloge”, rekla je Pešić.

“Mi smo se trudili da najpre saslusamo probleme sa kojima se nasi sugradjani srecu, a zatim da pomognemo u resavanju njihovih problema. Sve sto smo bili u mogucnosti da resimo, resavali smo .  Medjutim postoje mnogo nerealnih zahteva gradjana kojima nismo mogli da izadjemo u susret, kao sto su sudski sporovi na koje mi naravno ne  mozemo da uticemo jer odluke donose organi koji su nezavisni u svom radu”, rekla je Pešić.
Ono sto je iznenadjujuce je da  se niko od gradjana nije obratio sa konkretnim predlogom za poboljsanjem nekog zakona, dodala je ona.

 

Ona je pozvala gradjane Jablanickog okruga,  koji smatraju da konkretnim predlogom poslanici mogu da poboljsaju neki zakon , da   im  se I obrate kako bi , kroz amandmanem, mogli da upute predlog Skupštini Srbije.
Pečićeva je rekla da narodni poslanici imaju “zuzetnu saradnju sa graskim rukovodstvom”.

“Postojale su neke inicijative gradjana  koje je rukovodstvo grada prepoznalo a mi smo kao Narodni poslanici potkrepili cinjenicama iz razgovora sa gradjanima.

Jedan od primera je doneta Odluka o otpisu kamate za porez na imovinu. Desetak gradjana koji nisu redovno izmirivali svoj porez na imovinu nas je pitalo da li je moguce da se kao narodni poslanici zalozimo za otpisivanje kamate kako bi mogli da izmire svoje obaveze. O tom problemu smo razgovarali sa gradonacelnikom I nacelnikom finansija I doneta je takva odluka.”, obrazložila je Pešić.

Septembra meseca  2014 godine otvorena je kancelarija narodnih poslanika.

Kancelarija narodnih poslanika je otvorena svake subote od 10 do 14 h , osim u danima kada imaju zasedanje u parlamentu RS.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
gile
gile
8 godine pre

Da li bi g-dja Pesic mogla da mi obezbedi jednu diplomu da i ja konacno postanem akademski gradjanin?