Više mesta za parkiranje na Sinđelićevom trgu

NIŠ

  Javna garaža na Sinđelićevom trgu sa 120 mesta za parkiranje je otvorena. Otvaranju garaže je prisustvovao i gradonačelnik Niša Darko Bulatović sa saradnicima kao i direktori javnih preduzeća u gradu. Prema rečima direktora JP “Parking servis” Dejana Dimitrijevića  garaža je izgrađena po evropskim standardima pa će uz veći kapacitet vozačima pružiti konfornije kretanje.

Bulatović se ovom prilikom zahvalio i stanarima okolnih zgrada sa kojima   je grad ostvario dobru saradnju i   sa kojima su zajedničkim snagama rešavani i problemi na koje su naišli.

                             “Ovo je druga javna garaža u gradu koju je obezbedio “Parking servis” i 600 novih parking mesta u gradu za dve godine. Trenutno se radi  na pripremi još jedne lokacije za još jednu javnu garažu koja se nalazi u užem delu grada”, kazao je gradonačelnik Bulatović.

                             Prema rečima Dejana Dimitrijevića garaža je završena posle punih šest meseci rada.

                           “Predhodnih 1600 kvadrata sada je, rekonstrukcijom, povećano  na 3.200 kvadrata, tako da je prostor za parkiranje duplirano”, kaže Dimitrijević. “Imamo  114 parking mesta, od toga 63 u prizemlju i 51 na spratu. Imamo i šest mesta  za osobe sa invaliditetom po evropskim  stabdardima dok su ranije bila samo dva mesta”, istako je Dimitrijević.

                           On je dodao da režim funkcionisanja parkirališta ostaje isti.

                          “Komercijalna cena je po satu 50 dinara po započetom satu, a postoji  i mogućnost da stanari u večernjim  satima koriste parkiranje”, kazao je Dimitrijević.

                             Dimitrijević kaže da je obezbeđena konstrukcija za još jedno ovakavo parkiralište, a vrednost ove garaže je oko 40 miliona dinara, a garaža zadovoljava sve evropske standarde.Protivpožarni put postoji do stambenih zgrada, zelene površine su značajno proširene.

                             “I samo parkiralište zadovoljava sve protivpožarne uslove.Postoji hidranska mreža, PP aparati, parkiralište ima separater ulja i masti”, kaže Dimitrijević.

                               Da je zelena površina veća od one što je bila potvrdio je i Dragoslav Pavlović, direktor JKP “Mediana”.

                              “Posađena su nova stabla, zasejana je trava kako bi smo ozelenili ovaj prostor, orezali smo određena stabla tako da je sada zelenila više nego što ga je bilo”, zaključio je Pavlović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare