Virus korona vratio se u ozbiljnom obliku

VRANJE

U utorak je potvrđeno još pet novoobolelih od koronavisusa u Vranju i jedan u Vladičinom Hanu.

U poslednja dva dana uzeta su 104 uzorka i rezultati su pokazali da je 26 novoobolelih sa područja Vranja i jedna osoba iz Vladičinog Hana. Ima asimptomatskih slučajeva, ali je pojačan broj obolelih sa upalom pluća.

 „Epidemološka situacija korona virusa na području grada Vranja je nepovoljna zbog težih formi bolesti kovida 19, odnosno upale pluća. Javlja se sve veći broj ljudi sa simptomima bolesti. Svi kapaciteti u kovid bolnicama jedan i dva su popunjeni. U toku je hospitalizacja potvrđenih lica. Korona virus se vratio u ozbiljnom obliku. I mi moramo biti mnogo ozbiljniji nego do sada. Na svu sreću nema smrtnih ishoda i težih formi koje zahtevaju respirator“, kaže eidemiolog Zavoda za javno zdravlje dr Slađan Stanković.

On dodaje da nema potvrde da li se radi o novom talasu ili promenjenom virusu

„Najveći broj obolelih je od 20 do 60 godina starosti. Mlađe osobe lakše prolaze, ali zato oni koji su u petoj i šestoj deceniji života, koje već imaju narušeno zdravstveno stanje, podložniji su i moramo biti obazriviji. Kod njih je situacija zabrinjavajuća kada se zaraze. Kod njih može doći do komplikacija, do usložnjavanja kliničkog stanja“ ističe dr Stanković.

On kaže da svi moraju da povećaju svest o ozbiljnosti situacije i da se rigorozno poštuju mere, po novim preporukama. Razdaljina mora da bude veća od metra u zatvorenom prostoru i strogo nošenje zaštitnih maski.

Prati
Obavesti me o
guest
2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
gvoždjara
gvoždjara
11 meseca pre

Nakon onoga što je uradio predsednik Srbije i njegova ekipa, sakupljanje potpisa, mitinzi, utakmice, derbiji, redovi pred bankama u sred pandemije, ne slušajte blajhanu kandidatkinju za ministra zdravlja sa Silvaninim dekolteom i matorog pali-gasi fejsbukaša!
Iako nisam epidemiolog (a nije izgleda ni ova leskovačka bezusta kukla iz ZZJZ), odgovorno tvrdim da drugog talasa neće biti.

BIĆE CUNAMIJA!

Jedan od najvećih svetskih atleta Novak Đoković je zaražen! Srećom jak je ko čelična sajla. Ja nisam, ali računam da ću kao i on, da preteknem.
Dakle ne sekiram se ja ni za njega ni za sebe. Brinem za one sa srčanim oboljenjima, gihtovima, prekomernom telesnom težinom, a naročito za one koji se po sopstvenim rečima prekomerno seksualno iscrpljuju, a koji su zapravo do svega ovoga i doveli.
Nadam se samo da će, ako već neko mora, najskuplju cenu platiti upravo oni.

Na kraju krajeva, zato smo ih pre par dana i izabrali. Da se žrtvuju za svoj voljeni narod.

gvoždjara
gvoždjara
11 meseca pre
Odgovori  gvoždjara

Ovoga puta nije bilo teško biti “Vidovita Zorka”.

https://nova.rs/politika/troje-zarazenih-sa-proslave-sns-ko-je-jos-ugrozen/

Pratite ovih dana vesti iz Moskve i Vašingtona. Garant je shebo i Putina i pola Bele kuće.

NEODGOVORAN ČOVEK NAM VODI DRŽAVU I TAČKA.