“Vino župa” predstavila svoje proizvode

LESKOVAC

Narodni muzej u Leskovcu u Gradskoj kući organizovao je izložbu, kao i promociju vina i sokova Vino župe iz Aleksandrovca pod nazivom „Roštilj i vino slažu se fino“. Sve to je prateća manifestacija Roštiljijade, a u sklopu aktivnosti koje je muzej još pre deset godina započeo pod nazivom „Osveži se kulturom“.

Direktor marketinga „Vino župe“ Dragan Mladenović rekao je da je ta firma danas jedna od nakvećih u ovom delu Evrope koja se bavi preradom svih vrsta voća i proizvodnjom najlvalitetnijih vina, rakija, voćnih sokova i kaša koncentrata.

„Mi smo oduvek bili i bićemo ponos Srbije, jer su naši proizvodi poznati i prepoznatljivi svuda. Prisutni smo u skoro svim zemljama EU, zatim na tržištu Ruske federacije, na američkom i azijksom tržištu, u jednoj velikoj Kini. Mi ne dozvoljavamo da se skoncentrišemo na jednom malom delu teritorije. Ne spominjem zemlje bivše Jugoslavije, jer se tu podrazumeva da nas ima od vajkada. Stalno smo prisutni na tržištu i kao otkupljivači voća. Vino župa danas ima oko 1500 zaposlenih, vlasnik smo svoje ćerke firme u Makedoniji, velikih svojih distributera u drugim zemljama, sa mnogim velikim firmama imam dugotrajne partnerske odnose…“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare