U Krivoj Feji djaci umesto u školi završili u bašti kafića

VRANJE,KRIVA FEJA

U Krivoj Feji umesto u školske klupe đaci su završili u bašti obližnjeg kafića

Verovali ili ne učenici OŠ „Kralj Petar Prvi Oslobodilac“ u Krivoj Feji, počeo je neslavno. Umesto u školske klupe učenici su završili u bašti tamošnjeg kafica.

Razlog, nova školska zgrada koja se gradi od 2015. godine još uvek nije završena, tako da nije dobila upotrebnu dozvolu.

To je potvrdio Jovica Stevanović, prosvetni savetnik Odeljenja za obrazovanje u Vranju.

„Zbog nedostataka objekat nije primljen. Kad budu otkonjeni može se očekivati upotrebna dozvola“, pojašnjava Stevanović.

U školi kažu da su razredne starešine bile u obavezi da na vreme obaveste roditelje da školska godina neće početi 1. septembra. A kada će, teško je reći.

„O tome ne odlučujemo mi. Nije to u našoj nadležnosti već to mora da se reši na relaciji između Ministarstva prosvete i lokalne samouprave. Za sada nemamo nikakvo obaveštenje. Možda je danas i stiglo iz Ministarstva prosvete, ali ne možemo da proverimo, jer nam je struja u prekidu“, objašnjavaju radnici u školi.

Ivan Stošić, direktor škole OŠ „Kralj Petar Prvi Oslobodilac“ čije je sedište u selu Korbevac, a istureno odeljenje u Krivoj Feji, nije želeo da kaže zbog čega nije počela školska godina.

„Želim da budem uzdržan od svakog komentara. O tome kada će škola početi da radi bićete obavešteni“.

Kada je stara škola srušena pre pet godina, oko 40 đaka nastavu je pohađalo u zgradi rudnika „Grot“

U novu školu koja je deo osmogodišnje škole „Kralj Petar Prvi Oslobodilac“ u selu Korbevac i koja pripada gradskoj opštini Vranjska Banja investirano je 450.000 evra.
Evropska investiciona banka je obezbedila 70 odsto sredstava, a ostalo grad Vranje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare