Veštačka oplodnja do 45 godina o trošku zdravstvenog osigura

BEOGRAD

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici izmenjenu Uredbu o planu zdravstvene zaštite iz obaveznog zdravstvenog osiguranja za 2022. godinu, kojom će biti omogućena vantelesna oplodnja ženama starosti do 45 godina, umesto do 43, kao što je bilo do sada, saopštila je Vlada.

Ovom odlukom omogućeno je većem broju žena, u bračnoj ili vanbračnoj zajednici, da putem veštačke oplodnje finansirane iz obaveznog zdravstvenog osiguranja, dobiju prvo ili drugo dete do 45 godine starosti, navedeno je.

Na današnjoj sednici Vlada je odlučila i da će biti moguće snižavanje cene svinjske plećke za 173 dinara po kilogramu, svinjskog vrata za 218 dinara po kilogramu i svinjske slabine za 150 dinara po kilogramu u odnosu na prosečne cene u prodavnicama.

Istovremeno biće omogućena nivelacija cene svinjskog buta, a odlučeno je i da će biti ograničena visina marže pri prodaji pilećeg mesa na maksimalno 10 odsto.

Odlučeno je i da će privremena zabrana izvoza Evro dizela EN 590 biti produžena sa sedam na 14 dana.

Odlučeno je i da će privremeno biti ukinuta viza za ulazak u Srbiju za državljane Egipta koji će od 30. jula do 30. septembra moći da ulaze, tranzitiraju i borave u Srbiji do 30 dana.

Odluka se primenjuje pod uslovom da oni putuju u okviru organizovane turističke grupe i da poseduju potvrdu o uplaćenom turističkom aranžmanu, dokaz o obezbeđenom povratku u državu porekla i pozivno pismo turističke agencije iz Srbije koja je organizator putovanja.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare