Vespa igre u selu Grbavče i defile kroz Niš

NIŠ

Vespa skup, peti po redu, ove godine održaće se od 29. juna do 1.jula.

Organizatori najavljuju da će se okupiti više od 80 vespaša  iz Bugarske, Grčke, Hrvatske i brojnih gradove u Srbiji.

Osim atraktivne vožnje ulicama Niša, ove godine vespaši šire svoju misiju i na region, pa će vespa igre biti održane u selu Grbavče pored Svrljiga.

 “Ove godine nam dolaze gosti iz Bugarske, Grčke, Hrvatske, ali i gradova iz Srbije počev od Vojvodine do juga Srbije”, kaže Ivan Žikić iz Vespa kluba “Naissus”. “Voleli bi smo da ove godine bude više vespi na našem skupu, ali je realan broj koji očekujemo oko 80 ovih predivnih dvotočkaša. Glavni skup će se održati u selu Grbavče kod Svrljiga na nekih 25 kilometara od Niša. Kao i ranijih godina spremili smo vespa igre za učesnike, ali i bogat fond nagrada”.

Moto i ovogodišnjeg niškog vespa skupa je –  bezbedno, sa stilom, jer , kako kažu organizatori , promovišu sigurnu i bezbednu vožnju.

 “Jako nam je drago da ima sve više ljudi koji voze vespe, bez obzira da li su one stare ili nove”, dodaje Ivan Žikić. “To je motor koji ima dušu i to je ono što nas sve privlači našim ljubimcima. Vespa se vozi sa stilom, ali mi na našim skupovima insistiramo i da to bude bezbedno. Znači, mora da se nosi kaciga i ostala oprema, da se ne divlja ulicama grada,da se poštuju saobraćajni propisi, a na tome insistiramo, ne samo u vreme okupljanja, već i preko cele godine”.

Vespaši iz Niša su često inicijatori i humanitarnih akcija.

Doček gostiju je 29.juna, a dan kasnije, 30.juna biće održan defile niškim ulicama i takmičenje u selu Grbavče, a 1.jula domaćini će prirediti ispraćaj za goste iz Srbije i inostranstva do sledećeg viđenja.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare