U Vranju prvi put „Igre bez granica“

VRANJE

Vranje je jedan od 10 gradova u Srbiji u kojima će biti održane City Games – igre bez granica. Reč je o međunarodnom sportsko-zabavnom projekatu koji je organizovan kao serija takmičenja između ekipa, predstavnika evropskih gradova.

City Games karavan u Vranje dolazi 18. jula i program će biti organizovan na bazenu „Jumka“.

„Ono što je najbitnije je da takmičari ne moraju biti profesionalni sportisti. Bitno je imati timski duh i želju za dobrom zabavom koja je ovde zagarantovana. Tim se sastoji od 6 članova od kojih dvoje moraju biti ženskog pola, zato ne gubite vreme, okupite ekipu i prijavite se što pre za ovo nesvakidašnje takmičenje na kome je učešće potpuno besplatno“, kažu organizatori.

Na City Games 2018  će se takmičiti 150 timova iz različitih zemalja. Grad pobednik iz Srbije imaće priliku da učestvuje na velikom međunarodnom finalu sa još 16 zemalja 2020. godine u Luksemburgu.

Igre su osmišljene i pokrenute 2010. godine pod imenom „Jadranske igre“.

Nakon nekoliko sezona, igre su počele da se šire van Jadrana. Postaju sve popularnije na evropskoj sceni pa menjaju ime u City Games. Na igrama je osim Srbije, učestvovalo još 11 zemalja: Mađarska, Italija, Luksemburg, Češka, Velika Britanija, Poljska, Nemačka, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Slovenija.

City Games je osmišljen kako bi podsticao saradnju između država kroz razmenu turističkih, kulturnih i ekonomskih aktivnosti na nivou gradova.

Ove igre imaju misiju da gledaoce i takmičare zabave i edukuju kroz upoznavanje kulturne baštine i tradicije raznih evropskih gradova.

Prijave se obavljaju preko službene web stranice www.city-games.com a pozvani su svi sportisti, rekreativci i ljubitelji sporta da se prijave, dobro zabave i donesu veliku pobedu svom gradu a potom i svojoj zemlji.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare