Veselji: Mi nismo za razmenu teritorija

PRIŠTINA

Dana kada predsednik Srbije bude postavio pitanje za makar i centimetar teritorije Kosova tada ćemo i mi otvoriti sva naša pitanje . Preševo, Medveda i Bujanovac su albanske teritorije i ne odričemo se njih, rekao je predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji nakon sastanka Pregovaračkog tima, predsednika Kosova Hašima i Tačija i premijera Ramuša Haradinaja. “Mi nemamo teritorijalne pretenzije niti smo za razmenu teritorija, niti za razgranicenje, ali za Albance tamo imamo naše pretenzije”, rekao je Veselji koji tvrdi da Albanci u Srbiji nemaju nikakva prava u obrazovanju.

Spend Ahmeti je, na pitanje o moguem pripajanju Preševske doline Kosovu rekao: “naša delegacija ima Rezoluciju koja odredjuje koji je njen mandat . Mi smo predstavnici Republike Kosova koja ima svoj Ustav i ne možemo se odreći njega. Ustav nam je putokaz”.

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj je rekao “Za mene je dobrodošla svaka ideja i svaki predlog oko dijaloga Kosovo – Srbija, ali nikako ne pristajem da na pregovaračkom stolu bude tema rezmene teritorija”.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare