Veliko decembarsko čišćenje u SNS-u ?

BEOGRAD

(Politika)
Pri kraju je ozbiljna analiza stanja na terenu i jedan broj viđenijih funkcionera na čelu opština ili gradova biće smenjeni ili će dobrovoljno otići

Srpsku naprednu stranku na stranačkoj skupštini u decembru očekuju ozbiljne korenite kadrovske promene. Osim najavljenog odlaska lidera Aleksandra Vučića koji ne odustaje od namere da se povuče sa čela naprednjaka, gotovo je izvesno da će veliki broj članova predsedništva i Izvršnog odbora biti zamenjen mahom mlađim i obrazovanim ljudima.

Kako navodi jedan od bliskih Vučićevih stranačkih saradnika, pri kraju je ozbiljna analiza stanja na terenu i nema sumnje da će jedan broj, među kojima i neki od viđenijih lokalnih stranačkih funkcionera, koji se nalaze na čelu opština ili gradova, biti smenjeni ili će dobrovoljno otići.

„Na našoj (SNS) izbornoj listi na parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim izborima na proleće biće dosta novih lica. Reč je o mladim ljudima koji su spremni da se bore za Srbiju i stranku i koji neće ustuknuti kada ih prozivaju na društvenim mrežama”, navodi naš sagovornik koji nije želeo da ga imenujemo.

Na pitanje da li je poznato koje osobe neće više biti kandidati SNS-a za državne, pokrajinske i lokalne funkcije, ali i za poslanička mesta, odgovara da su poznati bahati funkcioneri, ali da sa njihovim imenima se neće izlaziti u javnost.

„Oni znaju da sa njihovim radom nismo zadovoljni jer u prvi plan stavljaju sebe, a ne grad gde upravljaju. Bili su ubeđeni da će njihov nerad i nedolično ponašanje biti pokriveni autoritetom Aleksandra Vučića, ali su se grdno prevarili. Neki se baš neprikladno ponašaju, organizuju skupe proslave.

SNS je izvukao pouke pada popularnosti DS-a čiji kadrovi su se svojevremeno slično ponašali, a to nije bilo stranački sankcionisano i sada se demokrate nalaze na repu parlamentarnih događanja”, navodi član Predsedništva SNS-a.

Da će doći do ozbiljnih promena u SNS-u, moglo se jasno naslutiti 17. juna na sednici Glavnog odbora, kada je Vučić rekao da će neki „dobrovoljno da odu sa svojih funkcija, a neki nevoljno”. Kazao je da je prirodno da dolazi do promena i da se oslobađa prostor za neke druge ljude i najavio je podmlađivanje stranke.

„Znate li koliko je ljudi prošlo sa blinkerima? A zašto to radite? A znate da svaki čovek opsuje svaki put majku kad to uradi? Kol’ko sam ti puta Babiću rekao šta, bre, ideš ti u otmena letovališta na Hvaru, Brionima i tako dalje, šta, bre, radiš tamo čoveče? Pa „valentino” tašnica, pa „šanel” tašnica, pa ova, pa ona. Pa neću bre da gledam te tašne, hoću da gledam naš narod, naš narod koji glasa za nas, koji vidi da mu napravimo da bude još bolje”, rekao je tada Vučić.

Svi ćutke pognuli glave
Iako nije prozvan niti se nalazi među onima koji su zloupotrebili funkciju u SNS-u, član Predsedništva Vladimir Đukanović je odlučio da suspenduje svoje stranačke aktivnosti. Obrazložio je da ne želi da se bori za one koje je predsednik Vučić na stranačkim organima direktno prozvao za najgore moguće bestidnosti i da su oni posle toga nastavili sa starom praksom.

„Dogodilo se i to da su svi ćutke pognuli glave, posebno oni koji su se prepoznali u njegovim zamerkama. Dogodilo se i to da mu upravo ti prozvani najviše aplaudiraju zbog obraćanja, jer su time mislili da su kupili dalji opstanak. Najgore od svega je da takvi nikada ne osete posledice svojih činjenja, pa kad prođe bura, oni nastave po starom, praveći od nas idiote. Za takve više ne da ne mogu nego neću da se borim”, napisao je Đukanović u autorskom tekstu u „Blicu”.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Saska
Saska
3 godine pre

Kad smenite direktore koji su pod F i koji osim maltretiranja radnika drugo ne znaju, koji se bave samo svojom promocijom i prepisivackom politikom. Kada smenite direktore koji misle da su bogom dani i da je posle njih nastupa potop. Kada posaljete u penziju one koji imaju uslove, i kada zaposlite mlade. E tada ce mo razmisliti da li da vam damo glas Do tada beli listici…