Veliki jubilej Zavoda za javno zdravlje Vranje

VRANJE

Zavod za javno zdravlje u Vranju svečanom akademijom obeležio je devet decenija postojanja i rada.

Ova zdravstvena ustanova je sledbenik Doma narodnog zdravlja koji je osnovan 1928. godine, rekla je na svečanosti vršilac dužnosti direktora Zavoda dr Svetlana Stojanović.

„Zahvaljujući jačanju kadrovskih resursa i nabavci savremene opreme za rad, Zavod za javno zdravlje Vranje jedna od prvih zdravstvenih ustanova u okrugu, u kojoj se razvija informacioni sistem i automatska obrada podataka“, rekla je direktorka.

Za dugogodišnju usprešnu saradnju na pružanju pomoći i ostvarivanje zdravstvene zaštite u razvoju Zavoda za javno zdravlje Vranje, Grad Vranje je dobio zahvalnicu koju je primio gradonačelnik dr Slobodan Milenković.

On je istakao značaj postojanja i tradicije ove zdravstvene institucije, koja prevazilazi granice Vranja.

„Zavod za javno zdravlje nije samo preventiva. U godinama postojanja otvorene su i nove službe dijagnostike i higijene, kao i socijalne medicine koja je veoma bitna na planu unapređenja zdravlja stanovništva. U rukovodstvu Grada i mene kao gradonačelnika imaćete potpuno razumevanje i neophodnu pomoć. U skladu sa dostupnim sredstvima nastojaćemo da rad ove značajne institucije podržimo i finasijski i nadam se da ćemo imati pouzdanog partnera u mnogim izazovima koji budu pred nama“, rekao je dr Milenković.

Povodom ovog značajnoj jubileja i drugim brojnim institucijama i pojedincima uručene su zahvalnice.

Svečanosti su prisustvovali mnogobrojni gosti među kojima i dr Verica Jovanović direktorka Instituta za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut”.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare