Velika Albanija promovisana u Crnoj Gori

TUZI

Lider novoosnovanog Pokreta za ujedinjenje Albanije Tahir Veliu održao je danas u naselju Tuzi kod Podgorice u Crnoj Gori promociju svoje knjige “Velka Albanija”.
Veliu  kaže da je ranije tu knjigu i svoj pokret pokušao da promoviše u Srbiji i Grčkoj, ali mu je, kako tvrdi, bio zabranjen ulaz u te dve zemlje.

On je najavio da će  svoju knjigu promovisati u većinski Albancima naseljenom Tuziju, a na svom fejsbuk profilu je, kad je stigao u  taj grda u Crnoj Gori, okačio fotografiju i napisao “Tuzi, Albanija”.

Svoju knjigu je promoisao u jednnoj privatnoj kući a crnogorski mediji javljaju  da im nije dozvolio snimanje prisutnih zato što bi to, smatra Veliu,  ugrozilo njihovu bezbednost.

Nedavno osnovani Pokret za ujedinjenje Albanije, predstavlja se kao organizacija koja “namerava da ujedini sve Albance u jednu državu,” preneli su ranije mediji.

Prema njegovom zvaničnom sajtu, Veliu smatra da je ujedinjena Albanija najvredniji ideal za svakog Albanca koji pretpostavlja istinsku Albaniju, sa njenim “legalnim i istorijskim granicama” i kao takva garantuje “trajnu stabilnost u regionu.”

“Moja knjiga predstavlja jednu mirnu politicku platformu koju Albanci nude svojim susedima na prijateljski način i tu nema nikakvog nasilja i opasnosti”, izjavio je Veliu.

Po njemu, ujedinjena Albanija pored toga što bi ispravila istorijsku nepravdu prema Albancima, je takođe od političkog i ekonomskog interesa za bolju budućnost Albanaca

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare