Veličković: Ja sam Goranu Cvetanoviću opsesija

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

LESKOVAC

Nekadašnji predsednik opštine Gojko Veličković, koji je u fazi skupljanja potpisa za predaju liste za lokalne izbore u Leskovcu, rekao je u razgovoru za JUGpress da je aktuelni gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović ” jedan od korisnika socijalne pomoći” kao i da je “jedan državni sekretar veliki korisnik te pomoći, tako da oni bi trebali, pošto sam ja sve to izdržao i o tome nisam govorio, da zaćute”.

Veličković je ovo rekao odgovrajući na nedavne optužbe Gorana Cvetanovića da je on ” kriv za Autobusku stanicu” a pominjao ga je i u kontekstu čuvene afere sa socijalnom pomoći iz vremena kada je Veličković bio predsednik opštine a Cvetanović , kao njegov koalicioni partner, predsednik Skupštine opštine Leskovac.

Cvetanović je tako odgovorio na pitanje novinara zašto radnici leskovačke Autobuske stanice i Pijace nisu medju onima kojima se iz republičkog budžeta isplaćuju tri minimalca kao pomoć zbog pandemije, iako je i jednima i drugima tada naloženo da ne rade.

Intervju pogledajte na TV JUGpress

Prati
Obavesti me o
guest

10 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Požarni
Požarni
3 godine pre

Mrsko je za Velikog šefa učenik u privredi.

Rados
Rados
3 godine pre

Borba titana hahaha!

da ima za nji
da ima za nji
3 godine pre

E vidite, to je ta ista klasa. Svi su na isti kalup. Prvo su koristili kola u privatne svrhe i licno su poceli da ih voze bez vozaca sto i danas radi danasnji gradonacelnik., samo se u izborima peru jedan od drugog, a nakon toga udruzuju interese.Takodje su koristili sredstva budzeta. uzimali su pare povodom raznih socijalnih programa. Isto je bilo i sa potpisima za restorane, svako je imao veliki broj potpisanih kafanskih racuna. Onda su uzimali dnevnice. Dok su bile visoke devizne dnevnice, svi oni su bili vise van zemlje nego na radnom mestu. Zakon je uredio maksimum dana koji smeju da budu na sluzbenom putu, jer se boravak od 3 meseca smatra zivotom u inostranstvu a ne sluzbenim putovanjem. Cak je nezakonito da ne budes na poslu posle mesec dana, osim u slucaju bolesti, kada ides na komisiju ili kada si na stacionarnom lecenju, jer je u vreme boravka u Kini od TRI MESECA, bilo dozvoljeno samo mesec dana izdavanje doznaka od lekara za odsustvo s posla. Plata se mesecno obracunava, pa se svaki mesec moraju pravdati radni dani, da bi se plata isplatila jednom mesecno. Kako je isplacivana zarada nekom ko TRI MESECA NIJE BIO U ZEMLJI? Konstantno politicari zloupotrebljavaju moc da se njima specijalno izlazi u susret, oni najbrze dodju do licne karte, vozacke dozvole, do pasosa, do plate bez doznaka i uz tromesecno odsustvo iz zemlje!!! Vremenom su napredovali, pa su predsednici opstina i gradonacelnici poceli da se guraju u gradjevinke. Potom u javne nabake. Sve vreme oni zaposljavaju po sistemu 3,5,7. Dalje, dozvole u komunalnoj upravi se ne izdaju nijednom preduzetniku vlasniku, da se prvo ne pita politicar koji vodi opstinu i da ga ne reketiraju kontrauslugom da bude donator za bolnicu, kupi neki aparat pa da se slikaju kad presecaju vrpcu, plati autobuse za politicke mitinge i onda mu Beogradski sef partije oprosti sve afere sa socijalnom pomoci, faraonima, jer uvek ima korist i onaj gore u Beogradu, a ne samo lokalni serifi, da ima za sve! A ti narode uvek imas izbor da glasas Ziku, Gojka ili Meska.

Sindikalac
Sindikalac
3 godine pre
Odgovori  da ima za nji

Gospodin Gojko Velickovic je unistio Autobusku stanicu, ostavio je dugovanja koja i danas autobuska stanica jos isplacuje i zato je u problemu i radnici ne primaju platu.

pitajte se
pitajte se
3 godine pre
Odgovori  Sindikalac

A ko ga je postavio za direktora GAS-a? Ko ga je zaštito u tužilaštvu?

Sindikalac
Sindikalac
3 godine pre
Odgovori  Sindikalac

Gojko prica nestine cim zine, Autobuska stanica nije imala 18 000 000 prihoda mesecno nikada. Mozete i trebali biste proveriti informacije na autobuskoj. A proverite i koliko je dugovanja ostavio i kako je sebi digao platu od 70 000 koliko su imali direktori pre njega NA 120 000 din.

prodao se dobro
prodao se dobro
3 godine pre
Odgovori  Sindikalac

Nije on sebi povecao platu. Takvog kakav je, a svi ga znaju, samo Mesko zatvara oči, ga je lično Mesko postavio, da može da sebi poveća platu, da bude veća od plate ostalih direktora sa maksimalno 80 000 dinara plate, iako imaju veći broj zaposlenih, složeniji proces delokruga rada, kapitalne projekte, izvođenje radova, rad sa potrošačima, nabavke, prodaju, proizvodnju, lokacijski su rasprostranjeniji na više destinacija, kapital im je daleko veći pa i odgovornost, obaveze da obezbede plate i vitalnu funkciju u gradu ozbiljnije. Ne krivite vuka, medju jaganjce ga je neko pustio, da pokolje celo stado. I verovatno dobio nešto za to, zato se ovaj što mu je to nešto dao i tako smeška gore na slici.

Požarni
Požarni
3 godine pre

Ma nije se Gojko prodao nego ga je Mesko zvao kako bi ga držao i kontrolisao a pritom mu je uništiavao stranku i stranačku mrežu. Pa na prošlim izborima Gojko mu je u kampanji doneo 30% glasova. Videćemo šta će sada na izborima da bude. Ali nista nije čudno jer Mesko dovede ljude od znanja i digniteta , onda ih iskoristi pod izgovorom ,, za zajedeničku stvar,, a onda kada oni srede situaciju i reše probleme, kao što je to bilo na stanici,, odbaci ljude , otera i obruka ih na taj način tako da javnost ne može i nema priliku da čuje drugu stranu i sazna pravu istinu. To je njegova politika i taktika. Lično je rekao da će do izbora svakome da se ulizuje i da sa svakim bude dobar, a onda kada pobedi mnogima će ……. mater.

Zaposleni
Zaposleni
3 godine pre
Odgovori  Sindikalac

Opet lupas sindkalac, sa prethodnim direktorima ste bancili i pijancili na stanici i bilo vam je sve jedno, odbijali ste zaposlenima rate za sindikalne potvrde a niste plaćali dobavljačima pa je stanica tužena zbog vašeg javašluka i krađe. I to je bilo jedno od pitanja sa kojima se Gojko suočio

Zaposleni
Zaposleni
3 godine pre
Odgovori  Sindikalac

Ne lupaj sindikalac pa pre Gojka nismo ni primali platu kolko je stanica bila uništena. Uveo je minimalac nekoliko meseci a zatim je krenula redovna isplata i ulaganja….