Većina od 450 korisnika Narodne kuhinje u Vranju vakcinisano

VRANJE

Zdravstveni centar Vranje u saradnji sa Crvenim krstom organizovao je, u petak, imunizaciju za korisnike Narodne kuhinje.

Oko 60 korisnika primilo je kinesku vakcinu Sinofarm. Većina od 450 korisnika se ranije vakcinisala tako da su ovom akcijom obuhvaćeni svi oni koji nisu bili u mogućnosti da to učine do sada.

Masovna imunizacija stanovništva bez prijavljivanja putem eUprave počela je pre nekoliko dana i pokazala se veoma uspešnom. Mnogi građani na teritoriji grada, pogotovo u ruralnim sredinama nisu u mogućnosti da elektronskim putem zakažu vakcinaciju, zbog čega im ovakve akcije, koje organizuje Zdravstveni centar, mnogo znače.

„Rezultati koje smo postigli do danas pokazuju da su ovakve akcije najbolji način za vakcinisanje građana, jer smo im približili vakcinu, učinili je dostupnom čak i meštanima u najudaljenijim selima. Vrlo smo zadovoljni što smo danas organizovali akciju u Narodnoj kuhinji i  što smo omogućili korisnicima da se vakcinišu“, izjavila je direktorka Zdravstvenog centra dr Ljiljana Antić .

Ona je dodala da će sutra u Sportskoj hali u Vranju biti vakcinisano oko 200 medijskih radnika iz Severne Makedonije. Naredne nedelje biće sprovedene akcije u selima sa teritorije Grada Vranja, u  Rataju, Vrtogošu, Pavlovcu i Bareliću.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare