Večeras u Simfonijskom orkestru novogodišnji koncert

NIŠ

Večeras se u Niškom simfonijskom orkestru održava leliki Novogodišnji koncert pod nazivom „Glasovi ljubavi“. Na programu su poznate arije iz Rigoleta, Karmen, Travijate i mnogih drugih poznatih dela. Neke od arija biće po prvi put izvedena pred niškom publikom.

Dirigentska palica i na ovom komcertu biće u rukama Milene Injac

„ Kao solisti nastupiće meco sopran Aleksandra Ristić i tenor Saša Arsenkov.

Mr Aleksandra Ristić rođena je 17.05.1970. godine u Boru. Redovni je profesor na Fakultetu umetnosti u Nišu i šef Katedre za solo pevanje. Ima brojne nastupe s mnogim orkestrima u koncertnim i operskim predstavama i u solo recitalima u zemlji i inostranstvu.

Mr Saša Arsenkov rođen je u Nišu 1980. godine. Docent je na Katedri za solo pevanje Fakulteta umetnosti u Nišu. Pored pedagoškog rada aktivno se bavi koncertnim i operskim aktivnostima, izvodeći standardni svetski repertoar kao i dela domaćih autora.

„Želimo da se odužimo publici koja je cele godine punila salu Niškog somfonijskog orkestra. Imaćemo na programu verdijeve arijeiz opere Rigoleto i Travijata , Markezov Danson broj 2, veoma lepe kompozicij“ kaže direktor Niškog simfonijskog orkestra  Svetozar Vezenkov . „Ono na ćemu treba raditi u narednom periodu je da što više mladih posećuje naše koncerte, jer na taj način ih edukujemo na pravi način. Imaju priliku da čuju drugačiju, najkvalitetniju muziku“ , dodaje direktor Vezenkov.

Iz ove ustanove kulture poručuju „Želimo da uđete u novu 2018. godinu puni ljubavi i lepih očekivanja, a to je svakako moguće uz vaš Niški simfonijski orkestar, koji vam je ovom prilikom spremio jedan sjajan program, uz koji ćemo, mi smo sigurni, u novu 2018. ući puno raspoloženiji!

Karte za večerašnji koncert su rasprodate. Ali već za nekoliko dana, 27. decembra biće repriza Novogodišnjeg koncerta.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare