Stručna praksa za još 20 visokoškolaca

VRANJE

U ovoj i 2018. godini grad Vranje će po osnovu neutrošenih buždetskih sredstava u okviru stručne prakse finansirati još 20 lica.

Zbog nedovoljnog broja zainteresovanih za Lokalni akcioni plan, ostvarene su velike uštede pa je odlučeno da se neutrošena sredstva budžeta preusmere na finansiranje programa stručne prakse, rekla je gradska većnica Zorica Jović.

„Izmenom i dopunom Lokalnog akcinog plana zapošljavanja grada za 2017. godinu, planirno je se da se neutrošena sredstva iz budžeta grada u iznosu od 4.246.379 dinara, preusmere na finasiranje programa stručne prakse kojom bi bilo obuhvaćeno još 20 lica sa višom i visokom spremom. Time bi ukupan broj obuhvaćenih lica u okviru prve šanse za ovu godinu bio 50“, rekla je na konferenciji za novinare, Jovićeva, nakon održane sednice Gradskog veća.

Ona je dodala da će Program stručne prakse za dodatnih 20 lica biti realizovan isključivo sredstvima iz gradske kase, dok će Nacionalna služba za zapošljavanje pružiti stručnu i tehničku podršku za njegovu realizaciju.

Na sednici Gradskog veća doneta je i Odluka o izmenama i dopunama Odluke o organizaciji Gradske uprave koja umesto dosadašnjih 11 predviđa devet odeljenja i dve službe za informacione i komunikacione tehnologije i za upravljanje ljudskim resursima.

„Izmena se vrši zbog broja radnika, s obzirom da u pojedinim organizacionim jedinicama postoji manji broj službenika u odnosu na odeljenje, što je definisano kvotama. Zbog toga se određeni broj radnika preraspoređuje iz službi u odeljenja“, ističe Jovićeva.

Ona kaže da je zbog toga donet i Pravilnik o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Gradskoj upravi, koji je u skladu sa Odlukom o maksimalnom broju zaposlenih  u sistemu državnih organa.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare