Večeras se održava peti Svetosavski bal

NIŠ

Večeras se u Nišu održava jubilarni, peti po redu Svetosavski bal u niškom hotelu „New City“ pod pokroviteljstvom Grada Niša. Sva sredstva prikupljena na balu namenjana su kupovini vozila za prevoz učenika Specijalne škole „Bubanj”.

Minimalna donacija za sve učenike bala iznosi 2.000 dinara i biće uplaćena na račun škole koji je: 840-5966760-34, Uprava za javne prihode, sa naznakom „Prilog za peti dobrotvorni Svetosavski bal”.

Gostima će se predstaviti Akademski folklorni ansambl „Oro” SKC-a, Akademski hor SKC-a Univerziteta u Nišu pod dirigentskom palicom Zorana Stanisavljevića, ali i plesni klub Step pri SKC Niš, plesni klub  Trio art Niš, vokalna etno grupa Niške devojke, kao i  studenti Fakulteta umetnosti u Nišu, navela je v.d. direktora Studentskog kulturnog centra Niš Dragana Petković.

Na dobrotvornom Svetosvaskom balu postoje i pravila odevanja. Dame  će biti u  svečanim, dugim, večernjim haljinama, a gospoda na sebi moraju da imaju svečano tamno odelo, belu košulju sa prikladnom kravatom i crne cipele. Moguće je obući i starogradsku nošnju, smoking, ili paradnu uniformu i svečanu službenu odeću.

– Kupovinom kombi vozila olakšaćemo dolazak dece do škole i povratak kućama. Vozilo je za nas od velikog značaja jer obrazujemo decu sa različitim problemima koja ne mogu za dolazak na nastavu da koriste gradski prevoz, naglasila je direktorka Specijalne škole „Bubanj” Snežana Čarapić.

Organizator bala je Studentski kulturni centar Niš, a po ideji mr Hadži Ivana Redija.

„U duhu svetosavlja, sabornosti i dobročinstva, Nišlijama se pruža prilika da u jedinstvenoj balskoj atmosferi, negujući lepu tradiciju kulturnog života grada, pokažu ličnu i društvenu odgovornost kroz spremnost da pomognu drugima u lokalnoj zajednici“, rekao je Hadžu-Ivan Redi na konferenciji za novinaare prilikom najave ovog događaja i dodao :„Ima tu još jedna poruju koju želimo da pošaljemo – da smo bolji zajedno.  To zajedništvo i potreba da budemo zajedno je nešto što nas prati već dugi niz godina, zapravo srpski narod je pratio čitavo vreme njegovog trajanja.

Da podsetimo prvi dobrotvorni Svetosavski bal održan je  2. februara 2013. godine u hotelu “Ambasador”. Želja organizatora ovog bala, Društva prijateljstva »Most Niš-Grac«, bio je da Nišu vrati stari gradski sjaj kada je održavanje zabava ovog tipa bilo uobičajeno.
Moto prvog bala bio je „Bolji smo zajedno”.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare