Večeras koncert Lene Kovačević za kupovinu mobilnog inkubatora

Exif_JPEG_420

NIŠ

Pevačica Lena Kovačević održaće večeras sa početkom u 20 sati u Domu Vojske Srbije u Nišu humanitarmi koncert, a sav prihod od ulaznica je namenjen kupovini mobilnog inkubatora za Niški klinički centar.

Mobilni inkubator košta 1,5 miliona dinara, a organizator ovog humanitarnor koncerta je Rotarakt klub “Niš-centar”.

“ Mislim da je jako dobro to što smo započeli nešto što će kreirati jednu vrstu buke. Nije stvar samo u koncertu, već u inicijativi da se pomogne Kliničkom centru u Nišu”, rekla je na konferenciji za mnovinare Lena Kovačević.

Statistika pokazuje da je od 100 beba u Kliničkom centru Niš jednoj potreban prevoz na dalji medicinski tretman, a u situaciji kada je za dve bebe potreban prevoz, jedna mora da čeka inkubator, što nekada može imati drastične posledice. Klinički centar pokriva teritoriju sa oko dva i po miliona stanovnika. Sa ovom opremom možemo najmlađima pružiti mnogo bolju brigu i negu. Kupovinom ovog transportnog inkubatora omogućavamo svim mališanima u regionu adekvatnu medicinsku pomoć, kao i transport do većih klinika”, izjavio je direktor Kliničkog centra Niš prof. dr Zoran Radovanović.

Transportni inkubator košta milion i po dinara, a po rečima organizatora, do sada je prikupljeno oko milion.

Kupovinom karata za humanitarni koncert Lene Kovačević i nabavku mobilnog inkubatora za niški Klinički centar Gradska opština Medijana se uključila u humanitarnu kampanju „Pobedi vreme“. Ulaznice je dobilo po četvoro najboljih srednjoškolaca sa područja ove opštine.

“Želja je da Vas uključimo u važnu humanitarnu akciju, da vas kao deo društva učimo da ne budete sebični već pomažete drugima uvek kada možete, a pre svega najmlađima – rekao je uručujući karte učenicima predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić.

Exif_JPEG_420

On je dodao da je ovaj potez u skladu sa politikom najveće niške opštine i njenoj posvećenosti mladim naraštajima i novim generacijama.

Svaka srednja škola, ukupno ih je 12 odredila je po četvoro učenika koji će večeras biti na koncertu Lene Kovačević, čime se i i vi, dragi učenici koji ste danas naši gosti pridružujete kampanji za decu Niša i Srbije, rekao je Kocić obraćajući se učenicima. Prvi čovek najveće niške opštine zahvalio je đacima na izdvojenom vremenu da preuzmu karte, prisustvuju navedenoj humanitarnoj manifestaciji i tako budu svojevrsni humanitarci svoje opštine.

Gradska opština Medijana je za kupovinu karata za koncert Lene Kovačević izdvojila 30.000 dinara. Mobilni inkubator za bebe neophodan je niškom Kliničkom centru, jer je po statistici svakoj stotoj bebi rođenoj u Nišu potreban dalj I transport.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare