Na prvom sajmu Ekspo Niš 2017. više od 80 izlagača

NIŠ

U hali Čair u Nišu otvoren je Prvi međunarodni  Sajam privrede i preduzetništva Ekspo Niš 2017.

Sajam je zvanično otvorio državni sekretar Ministarstva privrede Repubike Srbije Dragan Đ. Grgurović.

Prilikom otvaranja sajma on je istakao značaj organizacije jedne ovakve privredne manifestacije posebno za jug Srbije gde se godinama nisu održavali ovakvi sajmovi.

A uspeh onoga što se uradilo ove godine videće se naredne , na sledećem sajmu , po broju štandova kojih će biti. “Ovo je lepa prilika da se na jednom mestu vide svi oni koji rade, da vide šta su uradili i šta su postigli, kao i da ii vide potencijalni kupci. Iznenađen sam da Niš do sada nije imao ni jednu vrstu sajma, dodao je” Grgurović.

U ime grada Niša, kao pokrovitelja ove značajne privredne manifestacije prisutnima se obratio gradonačelnik  Darko Bulatović, dok je, u ime organizatora, goste, učesnike i posetioce Sajma pozdravio predsednik Gradske opštine Pantelej, Bratimir Vasiljević.

Kako je prilikom otvaranja Sajma rekao predsednik opštine Pantelej, od samog starta se nastojalo da Sajam ima međunarodni karakter.U tome se uspelo. Na samom otvaranju Sajma prisustvovala je privredno politička delegacija iz Belorusije a očekuje se I prisustvo nekoliko ambasada. Ekspo Niš 2017 okupio je mnogobrojne predstavnike privrednog sektora, lokalne samouprave, bankarsko – finansijskog sektrora i diplomatskog kora, kao i učeničke kompanije i udruženja. Na sajmu učestvuje više od 80 izlagača. Osim privrednika štandove na sajmu imaju I Privredna komora Srbije, Kancelarija za Lokalni ekonomski razvoj, Nacionalna služba za zapošljavanje, Regionalna razvojna agencija “Jug “, kao I mnoga udruženja privrednika. “Sajam će biti koristan jer će naši privrednici I učesnici moići da čuju I vide mnoge novine koje danas u svetu postoje” kaže Vasiljević.

Sajam privrede i preduzetništva Ekspo Niš 2017. od velikog je značaja za Grad Niš, region i Srbiju, kao susret poslovanja velikih, malih i sednjih preduzeća, porodičnih firmi i kompanija, i mesto prezentacije novih proizvoda, tehnologije, inovacija, biznis planova i finansijskih izazova u proizvodnom, uslužnom, IT sektoru. Na sajmu se planira I niz pratećih manifestacija kao što su Festival vina I izložba old tajmera.

Pokrovitelj sajma je  Grad Niš, organizator Gradska opština Pantelej, uz podršku Ministarstva privrede Republike Srbije, RAS, PKS i regionalnih komora i Nacionalne službe za zapošljavanje.

Sajam će biti otvoren za posetioce do 23. septembra.

Radno vreme Sajma je od 10 časova, a ulaz je besplatan za sve građane.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare