Večeras Istinomer forum “Šta sve (ne)možeš u Srbiji kada si gradjanin”

NIŠ

 Da li se moć političkog odlučivanja nalazi  u institucijama ili izvan njih? Šta sve možemo kada su mediji slobodni? Šta sve (ne)možemo kada ne znamo ko je na vlasti?
Kako preživeti u vremenu populizma? – teme su o kojima će se danas razgovarati na Istinomer forumu  pod nazivom ” koji će se održati u  DELI centru u Nišu.

Organizator Istinomer foruma je  Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost – CRTA, u okviru inicijative Istinomer, i Fondacija Fridrih Ebert – kancelarija u Beogradu.

Na Istinomer forumu će govoriti Tamara Skrozza, novinarka nedeljnika “Vreme”,  Tibor Jona, novinar i bloger,  Dušan Čavić, Ciklotron, autor video projekta “Marka Žvaka”,  Mladen Jovanović, predsednik UO Nacionalne koalicije za decentralizaciju I  Raša Nedeljkov, programski direktor CRTE.

Na razgovoru o odgovornosti javnih vlasti, pravima građana na slobodne medije i učešću u demokratskim procesima mogu učestvovati svi zainteresovani za ove teme jer , kako kažu organizatori “Smatramo da je važno ovaj razgovor voditi u vremenu u kom javnim prostorom vladaju lažne vesti i populističke poruke” .Istinomer forum održaće se od  18.00 sati.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare