Veče Slađana Stojanovića u Skoplju

SKOPLJE-VRANJE

 

Autor brojnih dokumentarnih filmova, Slađan Stojanović iz Vranja predstaviće premijerno svoja najnovija ostvarenje na autorskoj večeri koja će biti održana 14. juna

U Kinoteci Makedonije u Skoplju, 14. juna, biće priređeno autorsko veče Slađana Stojanovića, snimatelja RTS Dopisništva u Vranju.

Stojanović je autor brojnih nagrađivanih dokumentarnih filmova, a u Makedoniji će premijherno predstaviti svoja najnovija ostvarenja.

Reč je o filmovima „Dejan“ i  „Nedovršena misija – Trifun Bombaš 2“.

Nakon projekcija, predviđen je razgovor sa autorom.

Dokumentarni film „Nedovršena misija – Trifun Bombaš 2“, u trajanju od 28 minuta, snimljen je 2014. godine i govori o Trifunu Mitića kome je maja 1999. godine, za vreme bombardovanja, jedna avio bomba završila u njegovom dvorištu u selu Binovce kod Surdulice. Zbog truda da je sam iskopa komšije su ga nazvale Trifun Bombaš. Trifun ne traži više bombu, jer je, kako kaže, star i bolestan.


Fim „Dejan“ snimljen je 2017. godine. Traje 27 minuta i posvećen je   Dejanu Škariću, svešteniku Srpske pravoslavne crkve. Pored svog poziva, on ima još jednu veliku ljubav…

Stojanović, rođen u Vranju. Diplomirani menadžer masovnih medija, zaposlen u vranjskom dopisništvu Radio Televizije Srbije. Snimatelj mnogobrojnih priloga, reportaža i emisija emitovanih na kanalima RTS-a. Reditelj više dokumentarnih filmova  kojima se predstavio na mnogim medjunarodnim filmskim festivalima i revijama širom sveta. Dobitnik više medjunarodnih nagrada. Pokretač medjunarodnog festivala  dokumentarnog filma „Dokument“, Revije reportaže RTS-a i organizator mnogih kulturnih dešavanja u Vranju.

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare