U Bujanovcu više neće čistiti ulice metlom

BUJANOVAC

Većnici Opštinskog veća opštine Bujanovac na današnjem, jedanaestom , zasedanju  usvojili su predlog zaključka za ustupanje autočistilice Javnom preduzeću „Komunalac“.

To će biti veliki napredak u čišćenju bujanovačkih ulica koji su do sada to radili metlom, rekao je predsednik opštine Šaip Kamberi. Vrednost autočistilice koja je kupljena iz opštinskog budžeta je 5 miliona 952 hiljade dinara.

Na današnjem zasedanju usvojen je i predlog zaključka o ustupanju  kontejnera  za odlaganje otpada JP „Komunalcu“.

U pitanju su 22 kontejnera  1100 litra  zapremine (11 žuta i 11 kontejnera plave boje).

Cilj je da se uklone oštećeni kontejneri i postave novi po gradskim ulicama, a takođe uticaće i na lepši izgled grada, kaže Kamberi. Postavljanje novih kontejnera biće tokom naredne nedelje. JP „Komunalac“ ima na lageru 198 kontejnera koji su namenjeni za okolna sela, prevashodno za sela Končulj, Klenike i Turija.

Žalbe sportskih klubova na Odluke komisije  za sport za izdvojena sredstva su odbijena.

Predsednik Kamberi je istakao na sednici i veliki problem parking prostora  u Bujanovcu, pogotovu sada kada je pred nama letnji period i kada ljudi dolaze iz dijaspore.

Većnici su dali saglasnost da se nastave pregovori za prostor od 1300 metara kvadratnih koji je u vlasništvu „Gumoplastike“ koji će se preurediti za parking prostor.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare