Veče posvećeno Draganu Mićaloviću

LESKOVAC

U Holu na spratu LKC-a sinoć održano je veče posvećeno nedavno preminulom glumcu Draganu Mićaloviću. O njemu su govorili dramaturg Željko Hubač i scenarista Siniša Pavić.
-Moju karijeru je na neki način obeležio Dragan Mićalović, – kaže Željko Hubač.


-On je glumac koji je u leskovačkom pozorištu u mom prvom komadu igrao glavnu rolu, a u drugom komadu je dobio značajno priznanje “Joakim Vujić” . On je i na različite druge načine obeležio moju karijeru, ali i moj privatni život. Glumac koji je bio majstor mnogih veština van pozorišta i mnogo sam naučio od njega. Jedino nisam naučio da pecam, a on je bio strastveni pecaroš. To mi je jao žao, a s druge strane naše porodice su isprepletene na različite načine. Sloboda je prvi put izašla na scenu sa mojom pokojnom majkom… Mnogo smo se voleli, družili… Mislim da je on jedan od značajnijih glumaca i čovek koji je u mnogo čemu „kriv“ što se ja danas bavim ovim poslom kojim se bavim. Možda uz Dragana Dimitrijevića, Blaška Ivanovića je na neki način i meni najbliži od svih u leskovačkom pozorištu. Inače, on se potpisivao kao moj koautor, on je bio jedini glumac koji je imao privilegiju da može da dopiše nešto u mom tekstu. Ustvari, ja se tu nešto nisam mnogo ni pitao, tako da smo se mi uvek zafrkavali na temu Dragan Mićalović koautor Željku Hubaču. On je zaista imao taj glumački nerv da na pravi način obogati taj jezik, i neka iskustva iz te moje prve saradnje su mi jako značajna. On je bio malo barokna ličnost i njegova eksplikacija na sceni je bila uvek začinjena sa puno reči, i to je prijalo mom karakteru,“ rekoa je Hubač.

 


Siniša Pavić je rekao da je kasno upoznao Dragana Mićalovića.
„To je bilo u „Seriji srećni“ ljudi gde je imao jednu malu rolu, kada je igrao policajca koji treba da odluči čiji je pas Sima. On je to odigrao izuzetno profesionalno, ne pokazujući ni najmanje da je to mala uloga. Kasnije, kada su neki glavni glumci napustili seriju zbog raznoraznih problema, rešili smo da proširimo seriju novim likovima i on je tu ostao upamćen za sva vremena tumačeći ulogu kamiondžije Kuce”., rekao je Pavić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare