Firme iz Jablaničkog i Pčinjskog okruga na sajmu u Solunu

SOLUN-LESKOVAC-VRANJE

Šest firmi iz Jablaničkog i Pčinjskog okruga predstavilo je svoje proizvode na mešovitom 82. sajmu Tif-Helexpo u Solunu.

Na sajmu u učestvovali Laxablo, Ais-Msport, Vin nameštaj i Trgoteks Plus iz Leskovca, Ukras iz Vranja i Natural magic iz Bujanovca.
„Svako učestvovanje na sajmu daje puno mogućnosti za upoznavanje sa tržištem i poslovnim partnerima koji su na jednom mestu. Hvala, pre svega, Centru za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga koji nam je omogućio učestvovanje na sajmu ali i USAID-u i Razvojnoj agenciji Srbije. Za male preduzetnike kao što smo mi, učestvovanje na međunarodnom sajmu ovakvog tipa je moguće samo uz nečiju pomoć“ kaže Miloš Đorđević, vlasnik firme Laxablo iz Leskovca koja se bavi proizvodnjom kartonske ambalaže.


Firme su na sajmu učestvovale kao korisnici projekta „Podrška razvoju privatnog sektora u Južnoj i Jugozapadnoj Srbiji“ PSD koji finansira USAID, a sprovodi Razvojna agencija Srbije u partnerstvu sa četiri razvojne agencije iz Leskovca, Užica, Novog Pazara i Kraljeva.
Za osam dana sajam je posetilo više od 260.000 posetilaca koji su mogli da vide eksponate preko 1.500 izlagača. Domaćin ovogodišnjeg sajma bila je Kina.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare