Veća kontrola rada mesnih zajednica

VRANJE

Gradsko veće u Vranju formiralo je petočlanu radnu grupu čiji je zadatak da utvrdi da li je bilo nepravilnosti prilikom javnih nabavki.

„Savetima mesnih zajednica je naloženo da ubuduće bez saglasnosti Gradskog veća i gradonačelnika ne sklapaju nikakve ugovore i preuzimaju nove finansijske obaveze. U obavezi su i da u roku od sedam dana dostave izveštaje po čijem nalogu su do sada radili“, rekla je portparol Veća, Zorica Jović.
Vranje  Jovic z
Većnici su formirali i Komisiju za procenu štete na poljoprivrednim usevima, zasadima, zemljištu i šumama u privatnoj svojini koja je nastala kao posledica elementarnnih nepogoda i požara. Imenovana je i Komisija za dodelu podsticajnih sredstava u poljoprivredi iz budžeta grada.

Na sednici je zaključeno da se zatraži izveštaj RHMZ o trenutnom stanju lansirnih rampi na teritoriji Grada Vranja i da se hitno održi sastanak kako bi se utvrdile odgovarajuće mere u cilju njihovog osposobljavanja.

Podržana je i inicijativa Zdravstvenog centra u Vranju o rekonstrukciji i adaptaciji pojedinih delova ove ustanove, kao i o obnovi zastarele opreme, koja je upućena Vladi Srbije. Reč je o rekonstrukciji hitne pomoći i Antituberkuloznog dispanzera. Veće predlaže da u što kraćem roku Zdravstveni centar angažuje stručnjake koji će uraditi projektnu dokumentaciju do nivoa potrebnih dozvola, kako bi bila prosleđena Kancelariji za javna ulaganja.

Usvojen je i zahtev meštana Vranjske Banje i Poljanice da ubiduće ambulante i zubne ordinacije u ovim mestima rade svakog radnog dana i vikendom.

Doneta je i odluka da se Mesnima zajednicama Neradovac i Ćukovac odobri po 125.000 dinara radi organizovanja noćnog turnira u malom fudbalu. Usvojen je i zahtev Stonoteniskog kluba „Top Spin“ za korišćenje sale u zgradi Doma kulture u cilju održavanja treninga.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare