Vaučeri za novorođenčad

NIŠ

Za novorođene bebe u Nišu će od jeseni porodice dobijati vaučere umesto dosadašnjih paketića. Vrednost vaučera biće 30 procenata od prosečne zarade u ovom gradu, što praktično znači da će se kretati oko jedanaes hiljada dinara, kolkiko je i vrednost paketa koje sada dobijaju porodice sa novopridošlim članom.

Grad je za ovu namenu , u budžetu izdvojio24 miliona dinara.

Inicijativa za promenu dosadašnje prakse u kojoj su porodice za novopridošle članove porodice dobijale paketiće sa neophodnom opremom, došla je od samih porodica  a odluku o tome usvojilo je Gradsko veće  na poslednjoj sednici. Sada će roditelji moći da kupe po svom izboru ono što je njihovom novorođenčetu neophodno.

Kako ugovor sa firmom „Izvor“ iz Niša koja obezbeđuje pakete za bebe važi do septembra ova odluka će se primenjivati nakon isteka ugovora.

“ Mi ćemo tri meseca pre toga da raspišemo nobi tender i izabraćemo najpovoljnijeg ponuđača.  Roditelji će dobiti vrednosno pismo I kod onoga ko bude izabran kao najbolji ponuđač, kod njega će moći da kupe ono šta njima odgovara za novorođenčad. Može da bude igračka, pampers ili nesto treće, to je već izbor roditelja. Mislimo da je ovakav način mnogo bolji jer roditelji najbolje znaju šta je njihovom novorođenom detetu u tom trenutku najpotrebnije. Tek ćemo videti efekte ove odluke ali nadamo se da će to biti dobro”, rekla je za JUGPRESS vršilac dužnosti načelnika Sekreterijata za dečiju, primarnu i  socijalnu zaštitu Mirjana Popović.

Grad Niš će sa najboljom firmom koja pobedi na tenderu potpisati ugovor na godinu dana.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare