Vatrogasci dobili novo vozilo

LESKOVAC

Leskovačka vatrogasno-spasilačka ekipa dobila je novo vozilo, vatrogasnu cisternu kapaciteta 7000 litara vode i 500 litara penila za gašenje požara. Ovo vozilo, vredno 190 hiljada evra, je donacija MUP-a Srbije.

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović danas je ovim povodom obišao vatrogasno spasilačku jedinicu i tom prilikom istakao je sledeće:

„Osavremenjenom mehanizacijom brže će se i bolje odgovarati radnim zadacima i velikim izazovima, naročito sada u vreme, nažalost, i požara, poboljšaće se kapacitet jedinice i njena efikasnost, dok će se kvalitet rada podići na viši nivo”, rekao je gradonačelnik Leskovca koji je obišao vatrogasnu jedinicu.

” Nadam se da će u kratkom vremenskom periodu doći još dva nova vozila i posebne stepenice koje dosežu sedmi sprat, kako bi efiksnije delovali naši vatrogasci. To je nešto što retko ko ima i njihova vrednost je 850 hiljada evra,“ dodao je on.

Načelnik odeljenja za vanredne situacije Ivica Ranđelović je rekao da ovo vozilo predstavlja prateći deo sa onim koje je ranije dobijeno i da čine ” funkcionalnu celinu”.

On je rekao i da je ovo jedan deo opreme koju su leskovački vatrogasci dobili a da “ima saznanja da će se do kraja godine, i početkom sledeće, dobijati još novih vatrogasnih kamiona, kao i drugu vrstu vozila”.

” To su terenska i putnička vozila, koja će nam olakšati i omogućiti da imamo bolje uslove za rad,“ dodao je Ranđelović.

Zamenik komandanta bataljona u Leskovcu Saša Jovanović govorio je o karakteristikama poklona.

„Vozilo je opremljeno pumpom visokog pritiska i ima mogućnost da gasi vodom, penom i ručnim aparatima za gašenje prahom i ugljen dioksidom. Vozilo ima duplu vuču, i na prednjoj, i na zadnjoj osovini i sposobno je da osim po asfaltu ide i po lošem terenu, a ide i po vodenim površinama visine i do jednog metra.“

Pre četiri i po meseca, vatrogasna jedinica u Leskovcu je dobila vozilo u vrednosti od 225 hiljada evra, takođe donaciju MUP-a Srbije.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Dragan
Dragan
4 godine pre

Lepo je da Leskovac dobije nešto i ovo je stvarno dobra vest. Nije mi samo jasno kako to MUP Republike Srbije daje donaciju kada po Zakonu na to nema pravo i ko je načelnik sektora za vanredne situacije zar nije Predrag Marić? Leskovac ima odeljenje za vanredne situacije a to je mnogo ispod sektora. Gospodin Ivica Ranđelović bi sigurno voleo da je načelnik sektora, ali nije.