Vakcinom protiv korone

NIŠ

Da bi smo se uspešno izborili sa korom neophodan je širok opseg vakcinacije, rekao je profesor dr Zoran Perišić, direktor Kliničkog centra Niš I dodao da je broj pozitivnih Nišlija na dnevnom nivou već danima isti i ne opada i to je podatak koji nam opominje da još nije vreme za opuštanje.

Komentarišući vakcinaciju zdravstvenih radnika Perišić je kazao da je u prvom krugu vakcinisano oko 650 radnika Kliničkog centra. Oni su izrazili želju da prime Fajzerovu vakcinu.U narednoj fazi će biti omogućena aplikacija vakcine i drugih prpozvođača. Prema njegovim procenama vakcinisaće se ukupno oko 900 od 3.500 zaposlenih u Kliničkom centru.

                 “Očekujemo nove isporuke vakcine, to se određuje u Ministarstvu zdravlja , i  onda će I oni koji su izabrali  neku drugu  vakcinu, rusku ili kinesku, moći da budu vakcinisani.Samo veliki broj vakcinisanih građana Srbije garantuje  jedan opšti nivo imuniteta koji će biti takav da možemo da gurnemo epidemiju u zaborav”, kazao je dr Zoran Perišić.

                U kovid klinikama niškog KC danas je bilo hospotalizovano  dva pacijenta manje u odnosu na prethodni dan. Trenutno je hospitalizovano 236 pacijenata.

                  “Broj zaraženih u Nišu je neprekidno negde oko stotinu I to treba da nas zebrine.Juče ih je bilo 96. Još jednom apelujem na sve građane da se, po pojavljivanju prvih simptoma, odmah jave u neku  od kovid ambulanti. Svi za koje je to potrebno ima lekova za njihovo lečenje”, kazao je Perišić.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare