Sportsko rekreativni centar „Dubočica“ : Nastavak rekonstrukcije u 2021. godini

LESKOVAC

„U 2020. godini je u našoj ustanovi urađeno mnogo toga“, kaže Aleksandar Petrović, pomoćnik direktora SRC „Dubočica“ i naglasio da ova firma nema nikakvih dugovanja.

„Rekonstruisane su tuš-kabine na bazenu, bilo je dosta uređivanja, krečenja… U 2021. godini planiramo da nastavimo da nastavimo rekonstrukciju velike dvorane, a to se pre svega odnosi na hoblovanje i lakiranje parketa. U saradnji sa lokalnom samoupravom planiramo da izgradimo kotlarnicu ili podstanicu za korišćenje gasa za grejanje, jer mi sada koristimo toplovod koji dolazi iz fabrike „Zdravlje“. Ovo je od izuzetne važnosti za veće sportske i kulturne događaje jer bi se tako poboljšali uslovi u dvorani. U planu je i rekonstrukcija krova u aneksu sportskog centra. U maloj dvorani je ostalo samo da se montiraju sedišta za publiku čime bi ona bila kompletirana. Potred redovnog servisa bazena, planiramo da na prostoru ispod bazena izolujemo toplovodni sistem u četiri podstanice, a potrebno je i izgraditi novi limeni kanal za hladan vazduh kod komore broj 2 sa termoizolacijom. Potrebno je uraditi i celokupan video nadzor objekta, kao i spoljašnje i unutrašnje osvetljenje, te izgradnja ograde oko sportskog centra i nadstrtešnice ispred restorana. Predviđena je nabavka mašine za praqnje parketa i poda koja će olakšati održavanje parketa u hali „Dom partizana“.

Petrović je pojasnio i pojedine stavke u finansijskom planu za 2021. godinu, pa je tako rekao da je planirano 150.000 dinara za usluge obrazovanja zaposlenih.

„Mi imamo uposlenike koji stiču pravo da odu u penziju, a oni pokrivaju veliki broj specijalizovanih majstorskih usluga. Mi ćemo neke od trenutno zaposlenih poslati na obuku kako bi oni mogli da obavljaju poslove vodoinstalatera, električara, mašinbravara, itd., kako ne bi mroali da zapošljavamo nove ljude na ta radna mesta. Imamo i stavku za troškove službenih putovanja u iiznosu od 450.000 dinara. Ovde se radi o raznim seminarima vezanim za edukaciju. Verujem da 80% ovih sredstava neće biti potrošeno, ali smo mi morali da ih predvidimo u budžetu kako bi mogli da ih iskoristimo.“

U SRC „Dubočica“ zaposleno je 89 osoba. Za 2021. godinu predviđen je prihod od 106,5 miliona dinara. Od toga iz budžeta grada će stići 102, dok će ostatak biti obezbeđen iz sopstvenih prihoda.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare